İlginizi Çekebilir
DÜNYA'NIN TÜM OKUL VE OKULLARIN MÜDÜRLERİNE AÇIK MEKTUP
Mustafa KIRAÇ
Sayın müdürler; ulaşım çapı, ilgi çapınıda beraberinde genişlettiğinden günümüzün ilgi çapı küresel boyuta ulaşmıştır. Mevcut imkanlar sayesinde insan, yanındakinden çok uzaktakilerle alakadar ve arkadaş olabiliyor. Bu durumun gerçekliğinden dolayı, her yerin eğitim durumu her yeri ilgilendirmektedir.
Dünya gidişatının ne tür vaziyetlere doğru gittiğini en iyi ön görebilecek olan öğretmenleriniz ve sizlersiniz. Gelecek dünya'nın şeklini belirleyecek olan durum, çocukların bilgi ve zeka düzeylerinden çok, onların edindikleri psikolojik yapı şekillerinin durumudur.
Çocuklar, dünya için neleri önemseyip umursuyorlar?
Geleceği ne kadar mesafe ile ele alıyorlar?
Geçmiş ve şuanki dünyanın halini ne kadar insani görüyorlar? Bu ve benzeri soruların cevapları, onlara direk sormayla beraber dolaylı yoldan yada onların hal lisanlarından da alınabilir.
Şu anki nesil'in dünya'ya dair yaklaşımlarının karne ortalamasını öğrenmemiz, geleceğin şeklini biraz daha net olarak öngörmemize yardımcı olacaktır. Bununla beraber, aynı gemide oluşumuzdan dolayı, gerekli olan ortak rotamızın doğrusunu da birlikte bulmamıza yardımcı olacaktır.
Dünya'ya insan getirdiğimize göre, nasıl bir dünya'ya getirme konusunda o insanlara karşı sorumluyuz.
Not: Bu mektubu alan müdürler, mektubu meslekdaşlarıyla paylaşarak, bu konuda kendi yetki alanlarıylada istişarelerde bulunup, gereken çalışmalar neticesinde çocuklardan edinilen tespitlerin ortalama sonucunu çağrı matbaasına gönderebilirler.
Saygılar. Dünya insanı
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Egazete
- Pazar 3.4 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 4.9 ° / 0.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Ağrı
29.03.2026
- İMSAK 04:26
- GÜNEŞ 05:50
- ÖĞLE 12:18
- İKİNDİ 15:49
- AKŞAM 18:35
- YATSI 19:54




