Araştırmacı yazar Dr. Hüseyin Demir,’24 Kasım öğretmenler günü vesilesiyle en sevilen, iyi ve güzel öğretmen Hz. Muhammed'in (SAV) izinden giden iyiliği, doğruluğu, güzellikleri öğreten tüm öğretmenlerimize saygı, sevgi ve minnetlerini sunuyorum. ‘dedi.
Öğretmenlerin, meslekleri ve üstlendikleri rol model nedeniyle iyi bir gelecek inşa edilmesi noktasında önemli bir yere sahip olduklarını belirten Araştırmacı yazar Dr. Hüseyin Demir, 24 Kasım Öğretmenler günü mesajında şunları ifade etti:
‘İslam'da ise insanlığın manevi eğitimi için zemin hazırlayan tek bir öğretmen vardır.
Allah, Hz. Muhammedî (sav) Müslümanlara son elçi ve mükemmel öğretmen olarak gönderdi.
Hz.Muhammed, Kur'an'ın mesajını tüm insanlığa iletmekle görevlendirildi. Ancak o sıradan bir öğretmen değildi. Hz. Muhammed, ideal eğitim modelini bin yıldan fazla bir süre önce belirledi ve etkileri bugün hala hissediliyor.
Hz.Muhammed'in şimdiye kadar yaşamış en büyük öğretmen olduğu ve hala da öyle olduğunu gösteren sayısız işaret var.
“İlim talep etmek her Müslüman’a farzdır.” (İM224 İbn Mâce, Sünnet, 17) buyuran Hz. Peygamber, bir anlamda; eğitim ve öğretimin dönüştüren, değiştiren, geliştiren ve geleceğe hazırlayan özelliğine atıfta bulunarak, kadın-erkek bütün Müslümanları ilme teşvik ederdi: “Kim ilim tahsili için bir yola girerse, Allah ona cennete giden yolu kolaylaştırır. Allah’ın evlerinden bir evde, Allah’ın Kitabı’nı okuyan ve kendi aralarında onu araştırıp öğrenen bir topluluğun üzerine sekinet (ilahî yardım, bereket ve rahmet) iner, onları rahmet bürür, etraflarını melekler sarar ve Allah onları huzurunda bulunanlara anar. Kimin ameli kendisini geriletir ise soyu onu ileri götürmez.” (M6853 Müslim, Zikir, 38; T2945 Tirmizî, Kırâat, 10)
Allah Resûlü bilginin peşinde koşan, ilim öğrenmek isteyen insanlarla yakından ilgilenilmesini, onların güzel bir şekilde karşılanıp ihtiyaç duydukları konularda bilgilendirilmelerini ister ve şöyle derdi: “Size doğu tarafından ilim öğrenmek için insanlar gelecektir. Size geldiklerinde onlara iyiliği tavsiye ediniz.” (T2651 Tirmizî, İlim, 4; İM249 İbn Mâce, Sünnet, 22)
Hz. Peygamber (s.a.s.), muhatabını mahcup etmez ve onu güç durumda bırakmazdı. Medineli genç sahâbî Muâviye b. Hakem, yasak olduğunu henüz bilmediği sıralarda namaz esnasında aksıran birisine: “Yerhamükellâh” demişti. Cemaat, bakışlarıyla ona tepki göstermiş, o da: “Yazıklar olsun! Ne oluyor da bana bakıyorsunuz?” diye karşılık vermişti. İnsanların üstelemeleri üzerine ise susmak durumunda kalmıştı. Namazın ardından Hz. Peygamber’in kendisine nasıl davrandığını şöyle anlatıyordu: “Ne ondan önce ne de sonra daha güzel öğreten birini gördüm. Vallahi Resûlullah beni ne azarladı ne bana vurdu ne de hakaret etti. Sadece: ‘Bu namazdır, namaz kılarken konuşulmaz. Çünkü namaz ancak tesbih, tekbir ve Kur’an okumaktır.’ dedi.” (M1199 Müslim, Mesâcid, 33)
Gelecek nesillerimizi emanet ettiğimiz fedakâr öğretmenlerimize ve bizleri yetiştiren öğretmenlerimize saygı, sevgi ve minnetlerini ifade eden Araştırmacı yazar Dr. Hüseyin Demir,’24 Kasım öğretmenler günü vesilesiyle en iyi ve güzel öğretmen Hz. Muhammed'in (SAV) izinden giden iyiliği, doğruluğu, güzellikleri öğreten tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. ‘dedi.