Doğubayazıt Gazetesi
Hüseyin Demir, ’Raporun özeti; Türkiye, yakaladığı uyuşturucu miktarı ile uyuşturucu tacirlerine en büyük darbeyi yapan ve Avrupalı insanların hayatını en çok koruyan ülke olmuştur ’dedi.
Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir, ’Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadele noktasında 28 Avrupa ülkesinin toplamının 2 katı kadar uyuşturucu madde yakalama başarısına, Avrupa ülkeleri ve diğer Dünya ülkeleri ayak uydurması durumunda, uyuşturucu ile etkin mücadele de büyük başarılar peşi sıra gelecektir ’dedi.
Tüm Avrupa Ülkeleri, Türkiye'ye teşekkür borçludur.
Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir,’ 28 Avrupa ülkesinin yakaladığı toplam 9,7 ton iken ,Türkiye tek başına 18,5 ton eroin yakalayarak, tüm Avrupa ülkelerinin 2 katı oranda uyuşturucu yakalaması, Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadele noktasın da dünya ülkelerinin örnek alacağı bir performans ortaya koyması taktir ile karşılanmalıdır. Ekstazide gibi sentetik uyuşturucu madde yakalama noktasında da Türkiye, toplam Avrupa ülkelerinden çok daha fazla sentetik uyuşturucu madde yakalaması yaparak, binlerce insanın hayatlarını güvene almıştır. Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadele noktasındaki başarılı performansı sayesinde Avrupalı binlerce insanın hayatı garanti altına alınmıştır.
Türkiye, Avrupalı insanların hayatını en çok koruyan ülke olmuştur. Avrupalıların, Türkiye'nin güçlü varlığının kendilerine ne denli faydalı olduğunu görmeleri açısından Avrupa Uyuşturucu Raporu 2020 verilerini detaylı incelemelerini tavsiye ediyorum.28 Avrupa ülkesinin vatandaşları ve yöneticileri, Avrupa Uyuşturucu Raporu 2020 verilerine baktığında, Türkiye’ye güçlü bir teşekkür borçlu olduklarını göreceklerdir ’dedi.
Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadele kararlığının destekçisiyiz…
Avrupa Uyuşturucu Raporu 2020 verilerinde uyuşturucuya bağlı olarak gerçekleşen ölüm oranlarına değinen Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir,’2018 uyuşturucu bağlantılı ölümlerin milyon nüfusa göre AB ortalaması milyonda 23,7 iken bu oran Türkiye'de ise 12’dir.30 EMCDDA üyesi ülke arasında milyonda ölüm oranında Türkiye 18. Sırada yer almaktadır. 2018 verilerine göre, genel nüfusta madde kullanım yaygınlığı (15-64) Avrupa'da yaşam boyu madde kişi sayısı 98 milyon kişi ile %29 iken, Türkiye’de ise bu oran 1.7 milyon kişi ile %3,1 olarak tespit edilmiştir. Türkiye'de nüfusa göre, yaşam boyu madde kullanım yaygınlığı Avrupa'nın 10'da 1'i oranındadır. Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadele noktasında göstermiş olduğu başarılı tabloyu daha fazla azim ve kararlılıkla geliştirerek devam ettirmesine yazılarımızla ve bu konuda hazırladığımız projeler ile mağdurlara verdiğimiz desteklerdeki amacımız, bir tane insanımızın da bu illette bulaşmaması, bulaşanların tedavi edilerek topluma kazandırılması için ne gerekiyorsa, imkânlar dahilinde her daim hazır olan bir düsturla katkı vermeye hazır olduğumuzu da buradan beyan etmek isterim ’dedi
Dünya ülkeleri, uyuşturucu ticaretinde dijital tehlikeye daha çok dikkat çekmelidir.
Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir, ’Uyuşturucuda yaşanan dijital tehlikenin farkında olup çok kapsamlı düzey de önlem alarak vatandaşlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi güvence altına almak için daha çok mücadele etmeliyiz. Covid 19 Pandemi döneminde uyuşturucu tacirlerinin daha fazla özendirme ve satış yapmak için dijital kanalları kullanması ve bu dijital kanalların takip edilme zorluğuyla birlikte tehlikenin büyüklüğü daha da büyümüştür. Dijitalleşen dünyaya ayak uyduran uyuşturucu tacirlerine yönelik, dünyanın tüm ülkelerinin ortaklaşa hareket etmesinin ne kadar önemli olduğunun anlaşılması için çalışmaların artırılması gerekmektedir. Dünya ülkeleri, Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadele başarısına ayak uydurması durumunda, uyuşturucu tehlikesi dünyanın gündeminden kalkacağı inancına sahibiz ’dedi.