Doğubayazıt`ta Madde bağımlısı çocuklar hayata kazandırılıyor

Doğubayazıt`ta Madde bağımlısı çocuklar hayata kazandırılıyor

Doğubayazıt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve SODES desteğiyle kurulan Gençlik Merkezi`nde suça ve uyuşturucu maddeye bulaşmış çocuklar rehabilite edilip hayata kazandırılıyor.

Gençlik Merkezi`nde gençlere ve çocuklara yönelik düzenlenen sosyal etkinliklerle gençlerin topluma faydalı olması sağlanıyor.
14 Nisan Caddesi`nde açılan merkezde özelikle suça ve uyuşturucu maddeye bulaşmış gençler ve çocuklar tespit edilerek tedavileri yapılıyor. Gençler düzenlenen çeşitli aktivitelerle hayata kazandırılıyor.
Doğubayazıt`ta uyuşturucu madde kullanan 34 çocuk rehabilitasyon merkezinde tedavi edildi. Doğubayazıt Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği`nin SODES`e sunduğu projeler kapsamında, gençlere satranç, bağlama, masa tenisi, okuma yazma ve sınavlara yönelik kurslar veriliyor.
Kurslara 81 öğrencinin katıldığı 300 öğrencinin de merkezden faydalandığı belirtildi.
Gençlere Yeni Bahar Projesi`nde de uyuşturucu maddenin zararları konusunda bilgi aktarılıyor. Bu arada, proje kapsamında ilçedeki 8 lisede öğrencilere madde bağımlılığı seminerleri verilmeye başlanacak.
Proje kapsamında bastırılan 2 bin broşür ve afişin dağıtımına başlanırken şu ana kadar tespit edilen madde bağımlısı 34 gencin aileleriyle görüşmeler yapıldığı, tedavi olmaları için Doğubayazıt Kaymakamlığı ile gerekli sağlık kuruluşlarına yönlendirildiği kaydedildi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor