Tarih: 30.05.2015 16:08

DOĞUBAYAZIT'TA YOĞUN BİR İNŞAAT YAŞANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Nezir Çelik Yazıyor

Doğubayazıt'ta çok hareketli bir inşaat mevsimi yaşanıyor. Bahar aylarından beri başlayan inşaatlar büyük bir hızla devam ediyor.

 İnşaatlar o kadar yoğun ve yaygın yapılıyor ki müteahhitlere hazır beton yetiştirilemiyor. O sebeple yapsat müteahhitleri günlerce hazır beton sırasında bekliyorlar.

İlçede 6 adet beton tesisi olduğu halde yine de hazır beton bulmada sıkıntı yaşandığını belirten müteahhitler, günde en az 7 bin torba çimento harcanıyor, bu yaklaşık bin m3 betona tekabül ediyor. Böyle devam ederse bir süre sonra kentsel dönüşüm dedikleri olay Doğubayazıt'ta tamamen gerçekleşmiş olacaktır” dediler.

Öte yandan, yeni yeni yüksek binaların yapılması ile birlikte Doğubayazıt'ta yaşam alanlarının da her geçen gün azaldığı görülüyor. Yeni bina yapımının iyi olduğunu ifade eden Doğubayazıtlılar, çok güzel ve sağlam binalar yapılıyor, lakin hiç birinde yaşam alanları bulunmadığı gibi binaların özel otoparkları da yoktur. Aslında her apartmanın altında kapalı otoparklar yapılırsa hem binaların iktisadı değerleri artar hem de otopark sıkıntısı ortadan kalkar” diye konuştular.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —