DOĞUBAYAZIT’TA "SARAY YOLU" KORKUSU

VATANDAŞ EDS İSTİYOR!

Güncel 24.02.2026 10:42:00 0
DOĞUBAYAZIT’TA

Doğubayazıt’ın en işlek yürüyüş rotalarından biri olan Saray Yolu, son dönemde "hız pistine" dönüştü. Can güvenliğinden endişe eden ilçe sakinleri, yetkililere seslenerek acilen Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulmasını talep ediyor.

​​Doğubayazıt halkının akşam saatlerinde hava almak ve spor yapmak için en çok tercih ettiği güzergahlardan biri olan İshak Paşa Sarayı yolu, bugünlerde hız tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. Özellikle akşam saatlerinden sonra bazı araçların yasal hız sınırlarını hiçe sayarak adeta birbirleriyle yarıştığı iddia ediliyor.

​Vatandaş Tedirgin: “Yürümeye Korkar Hale Geldik”

​Durumdan şikayetçi olan vatandaşlar, gazetemize yaptıkları açıklamada can güvenliklerinin kalmadığını vurguladı. Bölge sakinleri yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:
​"Saray yolu bizim nefes aldığımız, ailemizle yürüdüğümüz bir yer. Ancak bazı sürücüler burayı yarış pistiyle karıştırıyor. Araçlar o kadar süratli geçiyor ki, kaldırımda yürürken bile her an bir kaza olacak korkusu yaşıyoruz. Çocuklarımızı yanımıza alamaz olduk."

​Tek Çözüm: EDS ve Sıkı Denetim

​Olası bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirten ilçe sakinleri, caydırıcılığın artması için modern denetim sistemlerinin şart olduğunu savunuyor. Vatandaşların ortak talebi ise net: Elektronik Denetleme Sistemi (EDS).
EDS sayesinde hız ihlalleri anlık olarak tespit edilmeli. ​Kuralları hiçe sayan sürücülere taviz verilmemeli. Saray Yolu yeniden güvenli bir yürüyüş rotasına dönüştürülmelidir.

​"Allah korusun, bir can yanmadan önlem alınmalı" diyen Doğubayazıtlılar, trafik ekiplerinin denetimlerini sıkılaştırmasını ve ilgili kurumların bu bölgeye kalıcı bir hız denetim çözümü getirmesini bekliyor. Dengi Çelik

Anahtar Kelimeler: DOĞUBAYAZIT’ "SARAY " KORKUSU
  • BIST 100

    17005,65%-0,06
  • DOLAR

    43,85% 0,05
  • EURO

    51,69% -0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,50% -1,06
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,00

Egazete


  • Salı -1.6 ° / -10.8 ° false
  • Çarşamba 32.3 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Perşembe 0.5 ° / -8.2 ° Hafif dondurucu yağmurlu

Ağrı

24.02.2026

  • İMSAK 05:19
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:26
  • İKİNDİ 15:30
  • AKŞAM 18:00
  • YATSI 19:18