Son günlerde Doğubayazıt’ta vatandaşlar arasında grip, boğaz ağrısı ve eklem ağrısı gibi şikayetler hızla artış gösteriyor. İlçe genelinde birçok kişi benzer belirtilerden dolayı sağlık kuruluşlarına başvururken, halk arasında “mevsimsel hastalıkların erken başlaması” dikkat çekiyor.
Doktorlar özellikle havaların ani değişimi, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve toplu alanlarda geçirilen vakitlerin bu tür hastalıkların yayılmasını kolaylaştırdığına işaret ediyor. Vatandaşlara bol sıvı tüketmeleri, dengeli beslenmeleri ve mümkün oldukça kalabalık ortamlardan uzak durmaları tavsiye ediliyor.
Hastalıkların artması, özellikle okulların açılmasıyla birlikte çocuklar arasında da kaygıya yol açarken, halk “önlemlerin artırılması” çağrısında bulunuyor. Sağlık çevreleri ise grip benzeri belirtileri olan vatandaşların evde istirahat etmeleri ve gerekmedikçe toplu ortamlara girmemeleri gerektiğini vurguluyor.
11151,20%-1,99
41,53% 0,20
48,63% 0,36
5028,37% 0,57
8280,99% 0,98
Ağrı
27.09.2025