DOĞUBAYAZIT'TA DOĞALGAZDA 'NAKİT' KRİZİ

VATANDAŞ KARARA TEPKİLİ!

16.03.2026 11:35:00 0
DOĞUBAYAZIT

Aksa Doğalgaz’ın 1 Nisan 2026 itibarıyla nakit tahsilatı durdurma kararı ilçede büyük yankı uyandırdı. İnternet bankacılığı kullanmayan binlerce vatandaş, "Faturamızı nasıl ödeyeceğiz?" diye soruyor.

​Doğubayazıt'ta ısınma ihtiyacının temel kaynağı olan doğalgazda, ödeme yöntemlerine ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Aksa Ağrı Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre, 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren tüm fiziksel şubelerde nakit tahsilat işlemleri tamamen sona erdirilecek.

​Şirket, abonelerini online işlemler ve mobil bankacılık kanallarına yönlendirirken, bu karar Doğubayazıtlı vatandaşların sert tepkisine neden oldu.

“Büyüklerimiz Mağdur Olacak”

​Haber merkezimize ulaşan pek çok vatandaş, özellikle yaşlı nüfusun ve akıllı telefon kullanmayan kesimin bu kararla zor durumda kalacağını belirtti. Gazetemize konuşan bir mahalle sakini, "Herkesin cebinde internet bankacılığı yok. Yaşlılarımız yıllardır alışmış; gidip vezneden makbuzunu alıyor. Şimdi bu insanlara 'internetten öde' demek, 'faturanı ödeyeme, gazın kesilsin' demekle aynı şeydir" ifadelerini kullandı.

​"Neden Doğubayazıt?"

​Vatandaşların bir diğer eleştiri konusu ise bölge ayrımı iddiası oldu. Türkiye’nin pek çok yerinde, özellikle nüfusu az olan bölgelerde hala nakit tahsilat devam ederken, Doğubayazıt gibi kışın en sert geçtiği ve doğalgazın hayati önem taşıdığı bir merkezde bu işlemin neden sonlandırıldığı merak konusu. Halk, bu kararın bölgenin sosyal yapısı göz önünde bulundurulmadan alındığını savunuyor.

​Dijitalleşme mi, Engel mi?

​Aksa Doğalgaz yetkilileri, sistemin dijitalleşme ve işlem hızını artırma amacıyla modernize edildiğini belirtse de, Doğubayazıt halkı kararın geri çekilmesini veya en azından belirli bir süre daha nakit ödeme noktalarının açık tutulmasını talep ediyor.

​Vatandaşın ortak çağrısı net: “Teknoloji güzel ama zorunluluk olmamalı. Mağduriyet yaşanmaması için nakit tahsilat noktaları korunmalıdır.” Mehmet Cemil Baydar

  • BIST 100

    15927,70%-1,00
  • DOLAR

    44,18% -0,07
  • EURO

    50,63% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7087,59% -0,67
  • Ç. ALTIN

    11461,86% -0,93

Egazete


  • Pazartesi 2.1 ° / 0.1 ° Hafif karlı
  • Salı 1.7 ° / -1.3 ° Puslu
  • Çarşamba 0.1 ° / -10 ° false

Ağrı

16.03.2026

  • İMSAK 04:48
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 12:22
  • İKİNDİ 15:43
  • AKŞAM 18:22
  • YATSI 19:40