İlginizi Çekebilir
DOĞUBAYAZIT İL OLABİLİR Mİ?
Murat KAÇER
Doğubayazıt’ın il olması yönünde uzun zamandır hem basının hem de Doğubayazıt halkının talebi var.
Pekiyi Doğubayazıt il olabilir mi?
Her Doğubayazıtlı gibi tabi ki ben de Doğubayazıt’ın il olmasını isterim; ama bunun için temenniden ziyade yapılması gerekenler var.
Sadece talep etmekle, temenni etmekle Doğubayazıt’ın il olması mümkün değil.
Öncelikle Doğubayazıt’ın şehir merkezinin bir “il merkezine” yakışır görünüme sahip olması lazım. Şehrin çehresi, fiziki durumu, kent planı, trafiği, şehir içi yolları, peyzajı, parkları, şehir estetiği gibi konularda il olmanın şartlarını sağlaması gerekir.
Doğubayazıt şehirleşme, ulaşım, estetik, yaşanabilirlik açısından bir “il kimliğine” sahip olması gerekir ki halkımızın ve yöneticilerimizin il olma talebi karşılık bulsun.
Bu yazdıklarımı okuyan okurlarımız Erçiş şehir merkezini görmüş ise meselemiz daha iyi netleşecektir.
Çünkü il olması çok güçlü bir şekilde dile getirilen Erçiş ile karşılaştırmalı bir şekilde konuyu ele almak işimizi kolaylaştırır.
Erçiş’in şehir içi görünümü gelişmiştir. Şehrin fiziki durumu, ulaşımı, yolları iyidir. İkinci olarak Erçiş’e bağlanacak ilçeler konusunda çok sıkıntı görünmemektedir. Van’ın Muradiye ve Çaldıran, Ağrı’nın Patnos, Bitlis’in Adilcevaz ilçelerinin Erciş’e bağlanması dile getirilmektedir. Bu nedenle medyada veya halk düzeyinde Erciş’in il olması meselesi zor bir mesele olarak görülmüyor.
Doğubayazıt’ın da il olması için kendi sosyo-ekonomik ve kentsel göstergelerini iyileştirmesi gerekecektir. Böyle olunca “Doğubayazıt il olsun” denildiği zaman içerde veya dışarda kimsenin bir itirazı, şüphesi veya tereddütü söz konusu olmayacaktır.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Egazete
- Cumartesi 4.6 ° / 0 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.4 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
28.03.2026
- İMSAK 04:28
- GÜNEŞ 05:52
- ÖĞLE 12:18
- İKİNDİ 15:48
- AKŞAM 18:34
- YATSI 19:53




