Tarih: 17.03.2015 08:44

DOĞUBAYAZIT 112 ACİL SAĞLIKTA BAŞARI

Facebook Twitter Linked-in

Doğubayazıt Gazetesi

Doğubayazıt'ta acil sağlık hizmetlerinde büyük başarı yakalandı. Yaklaşık 3 ay önce devlet hastanesinde sevk biriminde uzun yıllar çalışmış tecrübeli acil ekibi olan 12 kişilik ekibin 112 ile birleşmesi ve Ağrı 112 başhekimliğinin yapmış olduğu takviye ambulanslarla birlikte 5 ambulans ve şoförler dâhil tamamı sağlık personelinden oluşan toplam 30 kişilik ekip, gece gündüz yaz kış demeden son derece başarılı ve koordineli bir şekilde çalışmalarına devam etmektedirler.

Hem yeterli personel hem de yeterli ambulansın olması hastane sevklerinde ve şehir içi vakalarında olası gecikmelerinde ortadan kaldırılmasına neden olmuştur.

İşte yıllar sonra olması gereken bu başarılı tabloda emeği geçen herkesi ve çalışan tüm personeli kutlamak gerekir. Ekibin bu kadar başarılı olmasının bir diğer nedeni ise uzun yıllar birlikte çalışmış kişilerin olması ve tamamın sağlıkçı olmasından kaynaklanmasıdır.

Başta Ağrı Sağlık Müdürlüğü, 112 başhekimliği ve Hastane yöneticilerinin bu ekibe sahip çıkması gerekmektedir.

Aldığımız bilgilere göre, Doğubayazıt Devlet Hastanesi bu birimde geçici görev yapan personellerden bazılarını personel sıkıntısını bahane ederek hastane bünyesinde çalıştırmak istiyor. Zaten bu birimdeki görevliler hastanenin işi olan hasta sevk işini de yapıyorlar.

Eğer böyle bir şey yapılırsa bu personelin çalışma şevki kırılır bundan dolayı böyle bir yanlış yapmamalarını tasfiye ederiz. İlk yardım ve hasta nakli son derece önemlidir.

Eskiden hastası olanlara ambulans yok bekleyin gelecek ya da bir ambulansa iki veya üç hasta bindirilerek gönderiliyordu ve insanlar çoğu kez bu sebeplerden dolayı mağdur oluyorlardı bazı köylerimize ise kardan dolayı gidilemezken artık Sağlık Bakanlığının temin ettiği palet takılabilme özelliği olan jeep tarzı ambulanslar dahi var, yani Doğubayazıt halkı artık ambulanssızlıktan mağdur olmayacak ve bizde gazete olarak devamlı bu konunun takipçisi olacağız…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —