DEMEKKİ İSTENİNCE OLUYORMUŞ

Emekli esnaf, 5 yılda 18 şehirde fidan dikim etkinliklerine katıldı

22.08.2024 11:23:00 0
DEMEKKİ İSTENİNCE OLUYORMUŞ

66 yaşındaki emekli esnaf Hasan Aydın, gönüllü olarak gittiği illerde fidan dikiyor.

Yaklaşık 5 yıldır İzmir, Kütahya, Manisa, Kayseri, Kahramanmaraş, Sivas, Malatya gibi 18 şehirdeki fidan dikim etkinliklerinde görev alan Aydın, aynı zamanda çevresindekilere doğa sevgisini aşılıyor.

Doğadaki tüm canlılara faydalı olmak için yola çıkan Aydın, yeşile olan sevgisini hayatının bir parçası haline getirerek emeklilik günlerinde seyahat edip meyve ve çam fidanı dikiyor.

- "HER FİDANI GÖZYAŞLARIYLA SEVEREK DİKİYORUM"

Malatya'ya gelen Aydın, içilebilir suyun, verimli toprakların azaldığını belirterek, bunların korunması için ağaçların önemli olduğunu söyledi.

Yaşanan yangınlar ve iklim krizine karşı fidan dikimini son yıllarda artırdığını anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Ziyaret için geldiğim Darende'de Hulusi Efendi Vakfı'nın ağaçlandırma çalışmasını gördüm. O kadar hoşuma gitti ki kendilerine gönüllü olabileceğimi söyledim. Onlarda sağ olsun kırmadı 1 ay sürecek bir ağaçlandırma çalışmasına ben de katıldım. Burada çınar başta olmak üzere, çam, zeytin, ıhlamur ve meşe ağaçlarının dikimine yardımcı oluyorum. Bine yakın ağacı toprakla buluşturuyoruz. Bu beni çok mutlu ediyor. Özellikle orman yangınlarının ciğerimizi yaktığı şu günlerde diktiğim her ağacı, fidanı gözyaşlarıyla severek dikiyorum." (aa)

Anahtar Kelimeler: DEMEKKİ İSTENİNCE OLUYORMUŞ
  • BIST 100

    10361,1%-0,09
  • DOLAR

    40,38% 0,21
  • EURO

    47,09% 0,60
  • GRAM ALTIN

    4357,25% 0,72
  • Ç. ALTIN

    6958,43% 0,86

Egazete


  • Cumartesi 31.8 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 31.6 ° / 14.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 32.8 ° / 14.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.07.2025

  • İMSAK 03:01
  • GÜNEŞ 04:49
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:14
  • AKŞAM 19:40
  • YATSI 21:19