DAMLA PROJESİ AĞRI´DA BAŞLIYOR?

DAMLA PROJESİ AĞRI´DA BAŞLIYOR?

.

Haber : Refika ÇELİK

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, gençlerin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Damla Projesi´nin 2018 yılı programı ikinci etkinliği 6-15 Nisan 2018 tarihleri arasında Ağrı´da gerçekleştirilecek. Projeye katılan gönüllü gençler, bir hafta boyunca Ağrı´da çeşitli ziyaretlerde bulunarak aktivitelere katılacak.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce yürütülen Damla Projesi´nin 2018 yılı faaliyet programı devam ediyor. İlk program, 16 - 25 Mart 2018 tarihleri arasında 40 kişilik yerli kız grubu ile Iğdır´da gerçekleştirilmişti.

Damla Projesi ile katılımcı gençlerin kişisel gelişimlerine ve merhamet duygularının gelişimine katkı sağlamanın yanında; farklı kültürlerin kaynaşması ve gönüllülük çalışmalarıyla toplumdaki farkındalığı artırarak, son dönemlerde unutulmaya yüz tutan bazı insanî ve manevî değerlerin canlandırılması amaçlanıyor.

Damla Projesi kapsamında; Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur´an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştiriliyor.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor