ÇOCUKLAR ANITKABİR'DEKİ NÖBET DEĞİŞİMİNİ CANLANDIRDI

GÖRÜNTÜLERDE, ÇOCUKLARIN ATATÜRK BÜSTÜNÜN ÖNÜNDE TEKMİL VERİP UYGUN ADIMDA YÜRÜYEREK NÖBET DEĞİŞİMİ YAPMASI YER ALIYOR

Kültür-Sanat 10.11.2023 10:13:00 0
ÇOCUKLAR ANITKABİR

6 öğrenci, Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'deki saygı nöbetini canlandırdı.

Şehit Havacı Er Nurettin Manaz İlkokulundaki 6 öğrenci, Aslanlı yolun başında, mozole binası girişinde, mozole içerisinde ve bayrak direğinin bulunduğu alanda olmak üzere aynı anda 7 saygı nöbetçisiyle tutulan saygı nöbeti değişimini kendi aralarında yaptı.

Iğdır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Anıtkabir ve Ermenistan sınırındaki bir köy okulunda çekilen videoyu Iğdır Valiliğinin sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Karakoyunlu ilçesine bağlı Cennetabat köyünde bulunan Şehit Havacı Er Nurettin Manaz İlkokulundaki 6 öğrenci, videoda ahşaptan silahlar yapıp, okullarının önündeki Atatürk büstünün önünde tekmil verip uygun adımda yürüyerek nöbet değişimi yapıyor.

Anıtkabir’deki nöbet değişimi anında çekilen videolarla harmanlanan görüntünün sonunda ise bir kız çocuğu duvara sonsuzluk işareti çiziyor.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarından askerlerin oluşturduğu saygı nöbetçileri, Anıtkabir bünyesindeki Muhafız ve Merasim Bölüğüne bağlı görev yapıyor.

Bir saatlik nöbetleri süresince hiç hareket etmeyen askerlerin nöbet değişimi yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip ediliyor.(aa)

  • BIST 100

    9589,1%-0,73
  • DOLAR

    37,91% -0,09
  • EURO

    40,98% -0,07
  • GRAM ALTIN

    3816,53% 0,46
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Egazete


  • Çarşamba 6.9 ° / 4.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 11.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 12.9 ° / 2.9 ° Güneşli

Ağrı

02.04.2025

  • İMSAK 05:11
  • GÜNEŞ 06:39
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:47
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:58