Tarih: 13.09.2012 00:00

Çeyrek Altın Yok Satıyor

Facebook Twitter Linked-in

Çeyrek Altın Yok Satıyor


Düğün Mevsimi Son Surat


Köylerde ve Merkezde Her Gün Orkestra Sesi Eksik Olmuyor


Haber : Nezir ÇELıK


        Sonbahar mevsimi ile birlikte düğünler de hızlandı. Gün geçmiyor ki orkestra sesi duyulmasın. Doğuıbayazıt merkezindeki düğün salonları ful çalışırken köylerde de eski usul evlerde ve bahçelerde düğünler yapılıyor halaylar çekiliyor.


        Altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle genellikle takı olarak ya çeyrek altın alınıyor ya da düşük ayarlı bileziklerle geçiştirilmeye çalışıyor.


        Halk arasında yaz aylarının gelmesiyle altına olan talep arttığı için çeyrek altın yok satıyor.
Kuyumcu ıbrahim Çoktin, yaptığı açıklamada, yaz başına kadar kuyumcularda rahatlıkla bulunan Çeyrek Altına, Ağustos, Eylül ve Ekim ayların, sünnet törenlerinin, nişan ve düğünlerin yoğunlaşmasıyla ?büyük talep gelmeye başladığını? söyledi.


        Sünnet, nişan ve düğün törenlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelen ?altın? geleneğinin artarak devam ettiğini? belirten Çoktin, ?Bu günlerde Çeyrek altına yoğun bir talep gelmeye başladı. Müşterilerden gelen eski çeyrekleri alarak, piyasa kurundan satıyor ve kamu hizmetini yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak, gelen çeyrek sınırlı olduğu için gün içinde, özellikle de hafta sonları çabuk tükeniyor.? Dedi.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —