İlginizi Çekebilir
Bulunan Eserler Sergilenemiyor
Halk Eğitim Müze Olabilir
Kazılar Yapılıyor Bulunan Eserler Sergilenemiyor
Halk Eğitim Müze Olabilir
Haber: NEZıR ÇELıK
Doğubayazıt başlı başına bir tarih. Kazı yapılan yerlerde mutlakla çeşitli eserler bulunuyor. Lakin bu eserleri teşhir etmek için saklanacak bir mekan yok. Dolayısıyla her tarafı tarih kokan Doğubayazıt?ın acilen bir müzeye ihtiyacı var.
Kültür merkezi olarak yapılan ve daha sonra beklenmedik bir şekilde ilçe milli eğitim müdürlüğüne hizmet binası olarak tahsis edilen binada, müze için de bölümler bulunuyordu. Fakat bu proje tutmadı. Yerel yetkililerimiz kamu yararı açısında bu binanın kültür sitesi olarak faaliyet göstermesini uygun görmediler(!) Dolayısıyla Doğubayazıt hem kütüphanesiz kaldı hem de müzesiz.
Bölgeye gelen turistlerin devamlı bir şekilde müze sorduklarını belirten turizmciler, ?Doğubayazıt tarihi bir yerleşim bölgesi. Turistler bunu çok iyi biliyor. Bu sebeple devamlı müzeyi soruyorlar. Müzenin olmadığını söylediğimizde ise çok şaşırıyorlar. Böyle bir merkezde mutlaka bir müzenin olması gerektiğini söylüyorlar. şu an en uygun yer Doğubayazıt Halk Eğitim Binası. Bu bina pekala müze olabilir? dediler.

-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Egazete
- Cumartesi 4.6 ° / 0 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.4 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 4.9 ° / 0.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Ağrı
28.03.2026
- İMSAK 04:28
- GÜNEŞ 05:52
- ÖĞLE 12:18
- İKİNDİ 15:48
- AKŞAM 18:34
- YATSI 19:53




