Uluslararası yolcu trafiğinde Türkiye`nin en büyük havalimanı olan Antalya Havalimanı`nın işletmeciliğini yürüten ICF Airports Yönetim Kurulu Üyeliği`ne IC Holding Turizm Grubu Genel Koordinatörü Abdullah KELEŞ Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde öğrencilere Bölgenin Turizm Potansiyeli' ve havacılık hakkında bilgiler verdi.
Nezehat Çeçen konferans salonunda yapılan konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel ÜNAL, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah KELEŞ, dünyada ve Türkiye'de hava yolu taşımacılığı ve turizm hakkında öğrencilere önemli bilgiler verdi. KELEŞ, yönelttiği soruları doğru cevaplayan öğrencilere tatil hediye etti.
KELEŞ, şöyle devam etti: Öğrencilerin ileriye yönelik bir yol haritası çizmesi için sizlere kariyer planlamanız hakkında yardımcı olmak isterim. Okuduğunuz mesleği yapamayabilirsiniz. Neye sahip olursanız olun elinizde bulunan imkânları pazarlamak kariyerinizi en iyi noktaya getirecektir.
ÖTE YANDAN,
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ NAHÇIVAN'DA SEMPOZYUM DÜZENLEDİ
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nin işbirliği ile Nahçıvan ve Doğu Anadolu Abideleri Uluslararası Sempozyumu ve Uluslararası Heykel Workshop gerçekleştirildi.
Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin başkenti Nahçıvan'da, Nahçıvan Devlet Üniversitesinin Magestra binasında gerçekleştirilen sempozyuma, 5 ülkeden 81 bildiri kabul edildi ve sunumu gerçekleştirildi. Sempozyuma Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saleh MEHARREM, Türkiye Cumhuriyetinin Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Başkonsolosu Nihat ERŞEN, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal POLAT ve sempozyumda bildirileri bulunan bilim adamları katıldı. Üniversitenin tüm çalışmalarında ve aktivitelerinde yer alan IC Vakfı, bu sempozyuma başından sonuna kadar destekte bulundu. Sempozyum Düzenleme Kurul Başkanlığını Prof. Dr. Kemal POLAT ile Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mubariz NURİYEV yürütürken sekreteryalığını Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünden Arş. Gör. Naci EDİ gerçekleştirdi.
Sempozyumun açılışında konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, Nahçıvan ve Doğu Anadolu'nun dünü, bugünü ve yarınının abideleri üzerine çalışma yapan, bilim insanlarını bir araya getirmek, sosyal, kültürel ve bilimsel olguları yaygın bir şekilde tanıtmak; Nahçıvan ve Doğu Anadolu'nun yararına kullanımını tartışmak, bu coğrafyanın gündemine taşımak ve bu coğrafyada bir ortak akıl platformu oluşturmak, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmak ve öğrenme ortamını gerçekleştirmek için gerçekleştirilen Nahçıvan ve Doğu Anadolu abideleri Uluslararası Sempozyumu'nun başarılı geçtiğini belirtti.
Prof. Dr. ASLAN, Türkistan'dan, Balkanlar'dan, Avrupa'dan, Kafkaslardan, Orta Doğu'dan, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar uzanan büyük coğrafyadan, dünyanın her tarafından gelen yarınımızı şekillendirecek, birlik ve beraberliğimizin çimentosunu oluşturacak coğrafi unsurların birbirinden farkı yoktur. Bu anlayış içerisinde inşallah istikbalimiz de, geleceğimiz de çok daha parlak olacaktır. Sempozyumumuz ise Nahçıvan ve Doğu Anadolu'nun dünü, bugünü ve yarınını daha iyi tanımamıza, yeni dostluklara ve bu aziz coğrafyanın, kendi önem ve değerini daha iyi kavramasına yardımcı oldu. İşte bu yolda siz katılımcılarının muhakkak ki çok büyük katkıları vardır. Bundan dolayı da hepinize tekrar çok çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
Sempozyuma Türkiye, Azerbaycan, İran, Afganistan ve Romanya'dan gelen 81 bildirinin kabul edildiğini ifade eden Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Düzenleme Kurul Başkanı Prof. Dr. Kemal POLAT, sempozyumun önemi ve amacı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. POLAT, şöyle devam etti:
Bu sempozyumun birinci önemi ve amacı, Nahçıvanlı kardeşlerimizle ortak bir program olması. Çünkü kardeşliğimizin söylemden eyleme; dilden gönüle, gönülden de ürüne dönüşmesi somut projelerle, bilimsel ve kültürel faaliyetlerle pekiştirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. İkincisi, sempozyumun konusu olan abideler, sanat eserleri, tarihi eserler kültürel miras bir milletin kimliği, tapu senetleri, tescilli kayıtlarıdır ve varlığının delilidir. Amacımız bu önemli değerlere halkımızın ve bilim dünyasının ilgisini çekmek, bilgi sahibi etmek ve geçmiş kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmaktır. Üçüncüsü ise üniversitemiz, uluslararasılaşmaya, interdisipliner çalışmalara önem vermekte ve dış ülkelere açılmak istemektedir. Bu sempozyum Türkiye dışında yaptığımız ilk ortak programdır. Bu programı dini ve milli kültürümüzün özelliklerinden biri olan komşuluk hakkı gereği ve kardeşlik bağlarımızdan dolayı sizinle yapmamız bizim için ayrı bir önem arz etmektedir. Bu sempozyumun bir başlangıç olması ve daha önemli ortak projelere vesile olmasını temenni ediyoruz.
Sempozyum öncesi başlayan Uluslararası Heykel Workshop'a Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden Arş. Gör. Naci EDİ ve Öğr. Gör. Bilal HANO, Gazi Üniversitesinden Arş. Gör. Tülay ÖZKUL ile Atatürk Üniversitesinden Heykeltraş Volkan DOĞAN katıldı. 13 gün süren worksopta sanatçılar yaptıkları 5 eserde, Nahçıvan yöresine ait traverten taşlarını kullanarak soyut, kavramsal, betimleme ve iki ülkenin milli değerlerini yansıttı. Worksopun açılışına Prof. Dr. ASLAN, Prof. Dr. MEHARREM, Nihat ERŞEN, Prof. Dr. POLAT ve bildiriye katılan bilim adamları katıldı.