BİZİM MEMLEKETİMİZ NEDEN KALKINMAZ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?.

BİZİM MEMLEKETİMİZ NEDEN KALKINMAZ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?.

Hüseyin DEMİR

Bizim memleket kalkınmaz .!

Niye böyle geri kaldı memleketim.!

Bizim memlekette bir şey yok.!

Bizim memlekette işsizlik almış başını gidiyor.!

Bizim memlekette tefeciler cirit atıyor.!

Bizim memlekette her gün bir iş yeri kapanıyor.!

Elin memleketlisinin işleri yürüyor ,bizim ki yürümüyor.!

Gibi sözleri sürekli duyar insan, aslında cevabı çok basit.

Dayanışma yok! Yardımlaşma yok! Haset çok! işi ehline verme gayreti yok!.

Yani böyle olunca insan sürekli sıkıntılardan bahsedip durur.

Bakınız; Türkiye’de 1950’li yıllardan itibaren kırdan kente gerçekleşen yoğun göç, şehirlerde “hemşerilik” adı verilen kültürü yarattı. Bazı bölgelerden gelenlerin babaları dedeleri bu kültürü kendi çocuklarına öğretti ve birbirlerine sahip çıktılar.

Sonuç ortada; devlet bürokrasinin %50 den fazlasını onlar oluşturuyor. Bugün 10 tane bakan varsa 5’i onlardandır diğer 5’ini de onların seçtiği, engel olmadıkları kişilerden meydana geliyor.

İstanbul gibi mega kentin yöneticilerinin geneli o bölge kökenine ait insanlardan oluşması tesadüf değildir. Birbirlerine sahip çıkmalarının eseridir.

Hatırlarsanız, İstanbul belediye başkanlığı seçiminde;

Ekrem İmamoğlu, bizim uşaktır oy verin diyen sayısız üst düzey ak partili vardı. Gizliden İmamoğlu'na çalışıyorlardı. Büyükşehirde İmamoğlu'na belediye meclisinde ak partiye verin diyorlardı.

Sonuç ortada Kürtlerin destek vermesiyle milletin uşağı kazandı. Bizim bölge insanına yine bir şey yok. Ben bu dayanışmalarını taktir ediyorum.

Bakınız bir şehrin bölgenin kalkınması ve sorunlarının çözümünü yapacak iradenin var olması için 50 yıl 60 yıl gerekiyor.

Yani 50 –60 yıl bölgenin çocukları birbirlerini destekler ve yardımlaşırlarsa ancak söz sahibi olabilmekteler.

Bunu unutmayın, torunlar; dedelerinin hazırladığı dünyada yaşar, bugün doğduğum topraklardan çıkmış birine destek vermem ileride torunuma vereceğim destek manasındadır.

Türkiye'nin 81 iline her hangi bir sebepten dolayı göç etmiş binlerce hemşerim var…

Türkiye'de 1 Milyon 159 Bin 141 Ağrılı Var.

491 bin 360 kişi Ağrı il sınırları içerisinde.

667 bin 781 kişi diğer illerde yaşıyor.

195 bin 467 kişi  İstanbul da yaşıyor.

83 bin 810 kişi  İzmir de yaşıyor.

52 bin 753 kişi ile Kocaeli de yaşıyor.

35 bin 140 kişi ile Bursa da yaşıyor.

34 bin 574 kişi ile Ankara da yaşıyor.

Türkiye'nin her ilinde yaşayan Ağrılılar var.

Farklı şehirlerde yaşayan hemşerilerim arasında.

Milletvekili, Belediye başkanı, Belediye başkan yardımcıları, Valiler,

Kaymakamlar, üst düzey bürokratlar, iş adamları, doktorlar, öğretmenler, akademisyenler yani her meslekten hemşerim var. Allah sayılarını artırsın.

Bugün her memlekette olduğu gibi kendi memleketimiz Ağrı’da da iç çekişmelerden dolayı insanlar farklı tercihlerde bulunabilmekte, tabi insan ister ki yönetim makamlarına en liyakatlisi, en beceriklisi en iyi donanım ve insaniyete sahip kişi gelsin, maalesef öyle olmamakta bunu için kimseyi yargılamak, eleştirme niyetinde olmadım, olsam bile bir şeyi değiştirmez neyazikki!

Burada tüm hemşerime şunu söylemeyi kendime bir borç biliyorum.

Ağrı dışında yaşayan hemşerilerimize sahip çıkmanız sizin ve memleketin hayırınadır.

O sahip çıktığınız hemşerilerinizden bunu hak etmeyen olabilir, kendi memleketine faydayı aklından geçirmeyebilir, o onun ayıbı siz destek vermekten dolayı bir şey kaybetmezsiniz. Birbirimize destek olursak emin olun sıkıntılar daha kolay aşılır.

Elbettekki söylenecek çok söz vardır, Ben kısa tutarak bir birine destek olan toplumların sırtı yere gelmez diyerek sözlerime son vermeyi uygun buluyorum.

Sağlık ve selametle hayırlı günler dilerim.



Hikmet ŞAHİN
28.05.2020 11:17:08
Hüseyin bey; yazınızdaki tespitleriniz oldukça yerinde ve önemli tespitler, saymış olduğunuz her maddenin altına bire bir imzamı basarım. Haddim olmayarak iki şey de ben ilave etmek isterim. Maalesef ki coğrafyamızın kanayan yarası olan feodalizm bütün sorunlarımızın ana kaynağı diye düşünüyorum. Hangi sorunumuz varsa arkasındaki ana sebep budur. İkinci ve daha da önemlisi son bir kaç yıldan bu yana toplumumuzun içine düşmüş olduğu ideolojik ayrışma girdabıdır ki, bu feodal gericilikten de beter bir ayrışmayı, kutuplaşmayı kamplaşmayı beraberinde getiriyor. Gerek kendi memleketlerimizde ve gerekse yaşadığımız her yerde gereken ilerlemenin önünde ciddi engellere sebebiyet vermektedir. Selam ve saygılarımla Hikmet ŞAHİN.

Rodi Freo
28.05.2020 14:08:37
Huseyin bey bir sehrin ekonomik durumunun iylesmesi icin o yoredeki insanlarda cok devletin uyguladigi ekonomik planlar daha onem tasimaktatir. Misal olarak agri dagina guzel bir teleferik veyahutda kayak tesisleri ne diyim 6 veya 7 yildizli otelerler kurulursa o zaman yoredeki zengin insanlarda yatirim yaparlar. Evet bu yatirimlari devlet Patagonia yapilmasi sart deil yurtdisinda binlerce yatirimci var yeterki guvenli ortam yaratilsin o yurtdisindaki yatirimci hem sehre hemde sehirdeki binlerce kisiye faydali olur. Ikincisi dogubeyazit ovasinda yetistirilmiyecek meyve ve sebze yok evet belki yilda 3 kez urun alamazsin ama buyuk kaynak olur bu sulama meselesine bakar! Hayvancilikta oyle dogubeyazitta yetisen hayvanin ettinin lezzeti daha guzel olur hayvanciliga el atilsa dunya.pazarina rahatlikla girer. Bunun gibi binlerce ornek sayabilirim , anlayacagin devlet orda aldigi vergiyi batiya yatirirsa orasi hicbirsekilde gelismez. Ve ne yapiliyorsada o yore insanlari tarafinda yapildi bu zamana kadar

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor