Dost kavramının mutasyon geçirdiği belirten Araştırmacı yazar Dr. Hüseyin Demir, Hakiki dostlukların yerini, çıkar ilişkisi üzerine kurulu kullan at, kullan sat ve kullan ihanet et davranışı, bir hayli insan tarafından yeni dostluk modeli olarak görüldüğüne dikkat çekti.
GERÇEK DOSTLUĞUN MUMLA ARANIR HALE GELMESİNİN SEBEBİ, AHLAK EKSİKLİĞİDİR.
Ahlaksızlığın bir kazanç olarak görülmesinin dostluk kavramı üzerinden insanları aldatma, sömürme, nemalanma ve mağdur etme noktasına taşındığına dikkat çeken Araştırmacı yazar Dr. Hüseyin Demir, Bizim dostluğa bakışımız ve yaşam tarzımız elif gibi dimdik, samimi, içiyle dışı bir, kalbimiz ne hissediyorsa dilimizdeki o, dürüst, açık ve net düşüncelerini hiç saklamadan, kendimiz için ne istiyorsak, dost dediğimiz için de onu isteyen bir ahlaktan oluşuyor.
Aslında dost denilen insan, bir Müslümanın sergilemesi gereken davranışları sergilen kişi olarak görüyorum. Zira ayeti kerimede belirtildiği gibi "Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elçisi, rüku' ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren müminlerdir." (Maide Suresi, 55) der. Bunun anlamı çok nettir. Ahlaklı insan iyi bir dost demektir.
Bundan dolayı dostlarımızı biz, çok kıymetli ve büyük bir nimet olarak görüyoruz. Dostluğa bizim gibi net ve dürüst iyi duygular ile bakan kimselerin en büyük sınavlarından biri ahlaksız insanların, büründüğü roller ile dostluğu sömürmesi neticesinde mağduriyetler yaşamamız olmaktadır.
Öylesine ahlaksızlık artmış ki her konuda olduğu gibi sahtelik ve sahtekarlık, birileri için daha çok kazanç, daha çok sömürü ve daha nemalanma görülüyor ve bunu tüm ahlak sınırlarını aşarak yeter ki fırsat bulsunlar, anında gerçek yüzlerini gösterip bin bir iyiliğini gördükleri kişileri hemen mağdur edebiliyorlar.
Bu tür olayların hat safhaya ulaştığını ve artık evrim geçirip kim kimi daha çok nasıl dolandırır dost modeli olarak insanlar tarafından kabul gören bir davranış modeline gittiğini görmekteyiz. Ahlaksızlığı kazanç olarak görenleri hayatınızın hiçbir yerine almamak ve bundan dolayı dost ayrımı noktasında çok seçici davranmalıyız. ’dedi.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01
Ağrı
24.11.2024