BAY-DER DİKİŞ TUTMUYOR

BAY-DER DİKİŞ TUTMUYOR

BAY-DER?DE NELER OLUYOR?

FIRAT BEYAZIT YAZIYOR
İstanbul Aksaray’da faaliyet gösteren,ve Kısa adı BAY-DER olan,Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma,Dayanışma ve Kültür Derneği iki senedir paldır,küldür yürüyor.
BAY-DER VE BAY-DER
Her yıl geleneksel hale getirdiği piknik iki senedir kör-topal gidiyor,katılım oldukça azalıyor.Piknik tarihi o kadar caydırıcı ki, yönetimde olanları bile piknikte görmek mümkün değil.
Pikniğe katılacak sanatçıların isimleri çarşaf,çarşaf davetiyelere yazılıyor,ama gel gelelim ki, geçen sene Cesim Bager hem sunuculuk yaptı,hemde milleti eğlendirdi.Daha sonra Cesim Bager’in imdadına birkaç saatliğine de olsa Erol Ağıt yetişti.Bu senenin de geçen seneden farkı yoktu zaten katılımda oldukça azdı,hele o protokol masasının rezaletliği görünmeye değmezdi.
Bu yıl ki, pikniğede pek sanatçı katılmadı, pek değil hiç katılan olmadı.Ahmet Mustafa Aditatar Hem sunuculuk yaptı,hemde milleti eğlendirdi.Geçen sene olduğu gibi bu sene de yine Erol Ağıt birkaç saatliğine Mustafa’nın imdadına yetişti.
SADULLAH DEMİRBAŞ NE YAPSIN?
Sadullah Demirbaş’ı eleştirmek kimsenin haddi değil.Maddi olarak bir şey yapamıyor, ama manevi olarak BAY-DER’e çok katkısı olmuştur.Olmaya da devam ediyor.Sadullah hoca emekli bir devlet memurudur.Elinde ne geliyorsa BAY-DER için yapıyor ve yapmaya da devam ediyor.Bazılarının ona çevirdiği eleştiri okları bence yersiz ve anlamsız.
BU YIL İFTAR YEMEĞİ NEDEN VERİLMEDİ?
Gebze’de gelen çocukluk arkadaşım Turgay Kafkaslı ve onun yeğeni Evren Kafkaslı ile piknik alanını gezip,dostlarla hasret gideriyorduk.Biz hasret gidermek için dolaştığımızda çok sayıda Doğubayazıt’lının şikayeti ile karşılaştık.İftar yemeği neden verilmedi,iki senedir pikniğe neden katılım az,otopark ücretinin haraç-mezat olduğunu,neden sanatçıların katılmadığını v.s.
BAY-DER Yönetiminde olanlar hepsi birer iş adamı.Birer iş adamlığını bırakın sayılı işadamları.Bu sene sponsor bulamadıkları için iftar yemeğini veremediler BAY-DER’liler. El insaf kira derdiniz yok, geliriniz çok.Kendi bünyenizde de bir iftar yemeği veremiyorsanız bu derneğin ne faydası var,diye soruyorlar.Taziyelerde günlük bin beş yüz lira alınıyor.Aydatlar toplanıyor.Pikniklerde haraç toplanır gibi gelenlerin araç başı elli lira alınıyor.Bu paralar nereye gidiyor, diye bana soruyorlar.Ben bilmem BAY-DER bilir, diyorum ve ekliyorum “BEN BAY-DER’in DANIŞMANI DEĞİLİM.”Bana değil, gidin BAY-DER’lilere sorun.
MUSA TURAN BAY-DER’E SAHİP ÇIKTI
Biz bu konuları tartışırken Musa Turan,ADF Başkan Yardımcısı Hasan Turan’da yanımıza gelerek,tartışmaya katıldılar,Musa Turan,Gençler bazı eksikliklerimiz olur.Bunu fazla büyütmemek gerek.Eksik gördüğünüz şeyleri siz tamamlayın.Bu sizsinde derneğinizdir.Biz elimizde ne geliyor yapıyorsak,siz de yapın.Lütfen yapıcı olalım,yıkıcı olmayalım,deyip,gülerek hele gazetecilerin yanında öyle şeyler tartışılmaz. Dedi ve bizleri öperek ayrıldı.
Bu gidişat pek iyi değil.Yönetim toplanmalı.Buna kesin bir çözüm bulunmalı.Bu sene iftar yemeği verilmedi,sene ye de piknik falan yapılmayacak.Önce ki yılları mum ışığı ile arar olacağız.Ariyacağız ama bulamayacağız,diye çok korkuyorum.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor