BAY-DER

BAY-DER

FIRAT BEYAZIT ÇELİK

      Kısa adı, BAY-DER olan, Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği hakkında çoktandır çalışmaları hakkında yazı yazmadım. 

Bunun için çokça tepkiler alınca, sevgili Dostum M.Nuri Barış ile randevulaştık, BAY-DER’in İstanbul Aksaray’daki yerinde buluştuk. Sağolsun BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu ve yardımcısı Recep Geyik bizi sıcak bir şekilde karşıladılar ve hem sohbet ettik ve hemde BAY-DER’in çalışmaları hakkında bilgiler edindik.

                 BAY-DER’İN ÇALIŞMALARI.

      BAY-DER  Başkanı Ahmet Dumlu’dan edindiğimiz bilgileri siz okurlarımıza sırası ile aktarmaya çalışacağım.

       BAY-DER için alınacak yeni yer sorunu hala çözümlenmemiş,Başkan Ahmet Dumlu’nun verdiği bilgiler şöyle:

“ Yeni yer için yönetim olarak çok ciddi araştırmalarımız vardır, ancak bize yarayan ve bize yaraşır yerler oldukça pahalı, bizde bütçemizin dışına çıkmak istemiyoruz ve daha sonra hem yönetim ve hemde dernek zor durumda kalmasın. Ancak tespit ettiğimiz birkaç yer var, onlar ile görüşmelerimiz devam etmektedir, İnşallah en kısa zaman da bunuda çözeriz”.

             TAZİYELER.

      BAY-DER Başkanı, Ahmet Dumlu, taziye yemeklerini  kaldırdıklarını deklere etti. Zaten taziye yemekleri büyük bir külfetti.

                   PİKNİK TARİHİ DE BELLİ OLDU.

     BAY-DER’in her sene olduğu gibi bu senede 15 Eylül 2024 tarihi Pazar günü İstanbul Eyüp Belediyesine ait, Belgrat Ormanları, Kurt Kemeri piknik alanında piknik düzenlenecek. Piknikte her zaman olduğu gibi, Doğubayazıt’lı sanatçılar katılıp, halkı eğlendirecekler.

              HADDİNİ BİLMEZLERE BİR KAÇ KELAMIM VAR!

         Bilindiği gibi, 30-35 seneye aşkındır gazetecilik yapmaktayım. Ama kimine iyi, kimine de göre kötü olabilirim. Bu siz sayın okurların düşüncesine göre de değişir, buna saygı duyarım. Zaten haklı eleştiriyi kabullenmeyen, hayatı boyunca hiç iyi bir yere varmaz, ya çabuk tükenir, ya da tarihin anlamsız karanlık sayfalarından yok olup gider.

            ANCAK VE ANCAK!

      Bazı patavatsızlar haddini aşarak bizlere yerli-yersiz iftiralar atmaktadır. Neymiş ben BAY-DER’in maaşlı kalemiymişim. Allah aşkına BAY-DER’in kurulması için yillarca yazdık, çizdik, daha sonra, Sevgili Nezir Çelik Doğubayazıt Gazetesini yaşama geçirdikten sonra, buna daha da hız verdik. Ama ne var ki, BAY-DER kurulduğundan bu yana bırakın maaş almayı bir kuruş almadığımız gibi, bir yıl dönümümüzde bize bir plaket bile verilmedi. Açın BAY-DER’in arşivlerini bakın, ondan sonrada istediğiniz kadar, çamur atın.

       Beni sevmeyeniniz olabilir, mesleğimi de çekememezlik yapabilirsiniz, ama asla ve asla haddinizi aşarak bana iftira atamasınız, haddinizi bileceksiniz, çünkü siz kalitesiz insanlarsınız.

       Bakın bir şey daha size söyleyeyim de konuyu kapatayım. Benim kızım, Nezir Çelik’in kızı ve rahmetli Kardeşim Asım Çelik’in kızı üniversite de okumaktadırlar. Biz burs için ne BAY-DER’de ne de başkasından her hangi bir talepta bulunmadık.

 Ancak  hakkını yemeyelim, sağ olsun, FEVZİHAN ARAS üç çocuğumuz burs vermektedir, o kadar, aksini iddia eden varsa da beri gelsin…

 



Anahtar Kelimeler: -
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,64% -0,44
  • EURO

    34,96% -0,77
  • GRAM ALTIN

    2427,46% -0,71
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00

Egazete


  • Salı 28.6 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 28 ° / 11.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 28.8 ° / 13 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

18.06.2024

  • İMSAK 02:38
  • GÜNEŞ 04:33
  • ÖĞLE 12:14
  • İKİNDİ 16:11
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:32