İlginizi Çekebilir
BARIŞ SÜRECİ İÇİN TOPLANDILAR
Ağrı`da bulunan STK?ar Ağrı Kültür Derneğinde bir araya gelerek toplu halde barış süreci ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
BASINA VE KAMUOYUNA
Bilindiği gibi Ülkemizde çözüm ve barış süreci yaşanmaktadır. Süreç hakkında son zamanlarda yaşanılan gelişmelerden dolayı kaygı ve endişe duyduğumuzu belirtmek isteriz.
Barış sürecinin kesintiye uğramaması, devam etmesi gerekmektedir. Yine ümit ve temenni ediyoruz ki her iki tarafında üstlerine düşen sorumluluk ve mesuliyetlerini yerine getirerek kalıcı ve onurlu bir barışın ülkemizde hâkim kılmaları gerekmektedir. Bu gün, her zamankinden daha çok barışa ihtiyacımız vardır.
Kürt sorununu ve Kürtlerin haklı taleplerini esasları olmayan yasal değişikliklere endeksleme anlayışı bu sorunun çözümüne hizmet etmeyeceği gibi hiçbir siyasal, toplumsal ve demokratik sorunun çözümüne de hizmet etmez. Siyaset kurumunun ezberleri bozan / kırmızı çizgilerden vazgeçen bir anlayış ile siyasal meselelere bakması elzemdir. Dolayısı ile yürütülen politikaların bu süreçte taraflara güven vermediği tarafımızca gözlenmiştir.
Her şeyin bir bedeli vardır, barışın bedeli daha da büyüktür. Dolayısı ile herkes elini taşın altına koymalıdır. Biz sürecin geldiği bu noktada illaki barış illaki barış diyoruz.
Aşağıda ismi bulunan sivil toplum örgütlerinin ortak basın açıklamasıdır:
-Ağrı Kültür Derneği (AKYAD)
-Ağrı Barosu
-Ağrı Anadolu basın yayın birliği Ağrı Şube Başkanlığı
-Ağrı Eğitim Sen
-İnsan Hakları Derneği Ağrı Temsilciliği
-Kurdi-Der Ağrı Temsilciliği
-Tabipler Odası Ağrı Temsilciliği
-Mazlum Der Ağrı Temsilciliği
-Ağrı İnsani Yardım Derneği
-
BIST 100
17860,63%-0,36
-
DOLAR
47,93% 0,04
-
EURO
55,48% 0,07
-
GRAM ALTIN
6678,99% 0,04
-
Ç. ALTIN
10776,13% 0,00
Egazete
- Çarşamba 29.4 ° / 12.6 ° Güneşli
- Perşembe 30.1 ° / 14.7 ° Güneşli
Ağrı
19.08.2026
- İMSAK 03:44
- GÜNEŞ 05:16
- ÖĞLE 12:17
- İKİNDİ 16:03
- AKŞAM 19:07
- YATSI 20:33




