İlginizi Çekebilir
Barış Sürecinin Faydaları Her Alanda Görülüyor
Yapılan Etkinlikler Kişilere Bağlı Olmasın
Haber: Nezir ÇELİK
Geçtiğimiz günlerde Ağrı ve Doğu Beyazıt’ta yapılan Ahmede Xani ve Evdale Zeynêkê festivalleri ile birlikte Ağrı Valisi Mehmet Tekinaslan hamiliğinde bir de Balık Gölü Turizm Festivalı yapıldı. Daha çok resmi hüviyetli kişilerin hazır bulunduğu festival Ağrı’da bir ilk olarak kayıtlara geçti.
Bu zamana kadar böyle bir teşebbüs Balık Gölü için yapılmamıştı. Sadece 12 Eylül 1980 darbesinin yetkili valisi Kutlu Aktaş gölü turizme açmak istedi, bu amaçla gölde açılan bir motel ise çok fazla yaşamadan ören haline geldi.
Barış Süreci kapsamında bu güne kadar yöreye uygun olarak olumlu ve ses getiren bazı teşebbüslere imza atan vali Tekinaslan bu kere de Balık Gölünün turizme açılması, en azından hemşerilerimizin burayı sayfiye yeri olarak kullanması için bir girişim başlattı.
Bu gibi teşebbüslerin yıllar önce de yapıldığını fakat uzun süre yaşamadığını belirten vatandaşlar “ bu festival sadece vali Tekinaslan ile kayıtlı olmamalıdır. Bunun için İl Genel Meclisinden bir karar alınarak yayınlanmalı, böylece her yıl yapılması zorunlu bir duruma getirilmelidir. Aksi durumda vali Tekinaslan Ağrı’dan ayrıldıktan sonra Balık Gölü festivali de aynen Kutlu Aktaş tarafından yapılan harabe motele döner” dediler.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,09
-
EURO
51,19% 0,07
-
GRAM ALTIN
6414,31% -0,04
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Egazete
- Pazartesi 4.9 ° / 0.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 5.3 ° / -0.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 6.7 ° / -0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
30.03.2026
- İMSAK 04:24
- GÜNEŞ 05:49
- ÖĞLE 12:17
- İKİNDİ 15:49
- AKŞAM 18:36
- YATSI 19:55




