OKUL YATIRIMLARI İLE BİLİNEN HEMŞERİMİZ DÜNDEN BUGÜNE İBRAHİM YASUBUĞA İLE PORTRE…

OKUL YATIRIMLARI İLE BİLİNEN HEMŞERİMİZ DÜNDEN BUGÜNE İBRAHİM YASUBUĞA İLE PORTRE…

Nezir ÇELİK

İŞ ADAMI İBRAHİM YASSUBUĞA GEÇMİŞİNİ UNUTMAYAN GELECEĞİNİ YÜCELTEN BİR İNSAN

Örnek kişiliği ile bilinen hemşehrimiz İbrahim Yassuboğa, doğup büyüdüğü çorak topraklarda umut yeşerten bir isim. 

Ağrı Dağı’nın eteklerinde Doğubayazıt’ta Örtülü Köyü’nde dünyaya geldi. 

Hayvancılıkla uğraşan babası iflas ettiğinde henüz lise çağlarında olan Yasubuğa, o dönem ailesinin tüm yükünü tek başına sırtladı. 

Okulunu bırakıp hamallık yaptı, çuval taşıdı. 

Açtığı 20 metrekarelik küçük bir bakkal dükkânı ise, onu tıpkı Ağrı Dağı’nın zirvesi gibi en uç noktalara taşıdı. 

Yasubuğa şimdi, “Hayalini bile edemezdim” dediği günlerden kazandıklarını doğup büyüdüğü Doğubayazıt’ın yoksul çocuklarıyla paylaşıyor.

 Okullar açıyor, köy çocuklarının elinden tutup onların kendi hikayelerini yazmalarını sağlıyor.

BİLİNDİĞİ GİBİ

İlk ihracatlarını 1984 yılında İran’a yaptılar
Ev tekstilinden, turizme, enerjiden, naturel çikolata işine kadar birbirinden farklı birçok sektörde ilk sırada yer alan firmalar kuran Yasubuğa kardeşler, durmadan çalışmaya davam ediyorlar…

Hemşerimiz İbrahim Yasubuğa Doğubayazıt’a 2 okul kazandırdı.

Kendi mahallesinde yaptırdığı ilköğretim okulundan sonra, ilçemizin merkezindeki en büyük okulu olan hayli de yaşlı Kazım Karabekir okulunu yıktırarak yerine görkemli bir okul yaptırdı.

         İbrahim Yasubuğa’nın Doğubayazıt’ta okul yatırımlarına başlaması, ilçede okul yatırımları için bir milat oldu. 

Yasubuğa’yı örnek alan bazı hemşerilerimiz ile yine onun etkisi ile bir kısım hayırsever kişi ve kuruluşlar da Doğubayazıt’ta önemli oranda eğitim yatırımları gerçekleştirdiler.

         Okul yatırımları ile birlikte, çok sayıda üniversite öğrencisine burs vererek öğrencilerin okumasına da yardımcı olan Yasubuğa’nın bu tutumu göğüs kabartan ve gurur duyulan bir davranış.

         İşadamı hemşerimizin bu başarısını yaptığı ticari ve sınai işlerde de görmek mümkündür. Yasubuğa’nın dünya çikolata devi Godiva ile rekabete girmesi ve Bind Çikolata’yı satın alarak bir dünya markası yaratmaya çalışması, en az Doğubayazıt’a okul yaptırmak kadar önemli ve gurur verici teşebbüstür.

         Her şeyden önemlisi ise hemşerimizin bu başarıları yanında doğduğu yeri unutmaması, Doğubayazıt ile devamlı alakadar olması ve her ortamda gurur duyması, dünya markaları ile rekabet ederken bile memleketine vakit ve sermaye ayırması her türlü takdirin üstündedir.

Esasında bu gibi yatırımları yapabilecek birçok varlıklı hemşerimizin olduğu biliniyor. Okuyucularımız anımsarlar geçtiğimiz hafta hepsinin ismini bu sütunda tek tek telaffuz etmiştik. Başta İbrahim Yasubuğa olmak üzere yaptırdıkları ilköğretim okulları dışında, diğer hemşerilerimizin kayda değer bir sosyal yatırımına tanık olamadık.

Bugün yaklaşık 1250 kişiye istihdam sağlayan, eğitim ve öğretimin her fırsatta önemine değinen İbrahim Yasubuğa, 2005 yılında geçmişi ile geleceği arasında bir köprü kurarak okullar açarak eğitime katkı sağlamıştır.

Öte yandan,   SÜPER ŞİRKETLER GRUBU Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yasubuğa, her zaman memleketini düşündüğünü ve önemsediğini bilenlerden biriyim, keza Ağrı ve Doğubayazıt’a da 12 okula ciddi katkıda bulundu ve bugünkü şartlarda imkanlar dahilinde her yıl yaklaşık 2.5 milyon liraya yakın 500 öğrenciye de burs verdiği bilinmektedir.

İBRAHİM YASUBUĞA’nın şu kelimeleri “OKUYAN ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİNE ÇAĞDAŞLAŞMALARINA YARDIMCI OLMAYA DEVAM EDECEĞİM” Eğitimsizlikten aç kalan bir toplumun iflahı mümkün değildir. Bugün bizim başımıza ne geldiyse cehaletten gelmiştir. Allah bana verdikçe bende insanlarımla paylaşacağım.” şiarıyla kulaklara PELESENK olmuştur.

İbrahim YASUBUĞA’nın yapmış olduğu bu eğitim yatırımlarının diğer Doğubayazıtlı iş adamlarına da örnek teşkil etmesini diliyoruz.

 



  • BIST 100

    9636,35%-0,51
  • DOLAR

    33,99% 0,31
  • EURO

    37,87% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2822,12% 0,46
  • Ç. ALTIN

    4548,90% 0,50

Egazete


  • Pazartesi 27.3 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.2 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

16.09.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:08
  • İKİNDİ 15:37
  • AKŞAM 18:22
  • YATSI 19:41