İlginizi Çekebilir
Anadolu Aşiretler Federasyonu’ndan “Terörsüz Türkiye” Sürecine Tam Destek
Haber Merkezi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Anadolu Aşiretler Federasyonu, yayımladığı bildiride ve yaptığı açıklamalarda sürece tam destek verdiklerini ilan etti.
Türkiye’nin 60 ilinde temsilciliği bulunan, 300’den fazla köklü aşiretin ve 100 sivil toplum kuruluşunun temsil edildiği Anadolu Aşiretler Federasyonu; bünyesindeki kanaat önderleri, alimler, seydalar ve akademisyenlerle birlikte hazırladıkları raporu siyasi parti genel başkanlarına ve TBMM’ye sunduklarını açıkladı.
Federasyon Genel Başkanı Ferhat Armağan ve beraberindeki kanaat önderleri, atılan bu tarihi adımın Türkiye’nin önünü açacağını ve toplumsal huzuru pekiştireceğini vurguladı.
"Türkler ve Kürtlerin Birlikteliği Türkiye'nin Geleceğidir"
Anadolu Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Ferhat Armağan, Türklerin ve Kürtlerin tarih boyunca sergilediği birlikteliğin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:
"İnşallah Türkiye’nin ve bilhassa Âlem-i İslam’ın saadeti, Kürtlerin ve Türklerin bir araya gelmesiyle mümkün olacaktır. Tarihe baktığımızda bu iki millet ne zaman kenetlendiyse beşeriyet huzur bulmuştur. Sultan Alparslan 1071’de Anadolu’ya gelirken 20 binden fazla Kürt’ün desteğiyle geldi. Kudüs’ü fethedecek olan Selahaddin Eyyubi, Türk beyleriyle birlikte zafere ulaştı. Osmanlı’nın kuruluşunda Taceddin-i Kurdi ciddi destek sundu.
Meclis’ten geçen bu düzenlemenin yeni ve umumi bir saadetin başlangıcı olduğuna inanıyoruz. Sürece katkı sunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye, DEM Parti yetkililerine ve destek veren tüm siyasi partilere teşekkür ediyoruz."
Kanaat Önderleri ve Aşiret Liderlerinden Ortak Çağrı
Ahmet Karaçöl: "Bu Süreci Bütün Benliğimizle Destekliyoruz"
Dini kanaat önderi Ahmet Karaçöl, toplumsal barışın temelinde adalet ve kardeşliğin yer aldığını belirterek şöyle konuştu:
- "Toplumu ayakta tutan değerlerden biri adalet, diğeri ise birlik ve kardeşliktir. Kur'an-ı Kerim'de 'Allah'ın ipine sarılın, birlik olun, ayrılığa düşmeyin' buyruluyor. Biz 40 yılı aşkındır bu ayrılığın acılarını yaşadık. Yaklaşık 3 yıldır Federasyon olarak bu yönde çalışmalar yürütüyoruz ve bu süreci tüm benliğimizle destekliyoruz."
Ferzinde Şavluk: "Bu Memleket Çok Sıkıntı Yaşadı"
Şeyhbizini Aşireti Lideri Ferzinde Şavluk, terör nedeniyle bölgede yaşanan mağduriyetlere değindi:
- "Bu memleket geçmişte büyük sıkıntılar çekti. Terör yüzünden insanların dedelerinin, ninelerinin yaşadığı köyler boşaldı. Sürecin, bölge insanı ve boşalan köylerin ihyası açısından tarihi bir fırsat olduğuna inanıyoruz."
İsmet Öge: "Bütün Bir Toplum Olarak Barışı Bekliyorduk"
Retkan Aşireti Kanaat Önderi İsmet Öge, kararın Meclis'ten yüksek kabul görmesinin sevindirici olduğunu vurguladı:
- "Tüm Türkiye bu barışı sevinçle karşılıyor. TBMM’den ezici bir çoğunlukla çıkan bu karar; insanımızın birliğine, kardeşliğine ve ekonomimizin gelişmesine vesile olacaktır. Emeği geçen tüm devlet erkanına ve siyasi partilere teşekkür ederiz."
Abdullah Bozkurt: "Ülkemiz İçin Çok Önemli Bir Kazanım"
Elya Aşireti Kanaat Önderi Abdullah Bozkurt ise sürecin tüm İslam âlemine olumlu yansıyacağını belirtti:
- "Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Anadolu Aşiretler Federasyonu çatısı altındaki tüm liderler, alimler ve akademisyenlerle sürece verdiğimiz güçlü desteğin meyvelerini topluyoruz. Bu barış ortamı sadece Türkiye'nin değil, İslam birliğinin de kuvvetlenmesine vesile olacaktır."
-
BIST 100
17828,86%-0,18
-
DOLAR
47,77% 0,02
-
EURO
55,23% 0,26
-
GRAM ALTIN
6733,81% -0,53
-
Ç. ALTIN
10745,25% -1,11
Egazete
- Perşembe 29.2 ° / 13.9 ° Güneşli
- Cuma 29.6 ° / 13.9 ° Güneşli
- Cumartesi 30.2 ° / 15 ° Güneşli
Ağrı
13.08.2026
- İMSAK 03:36
- GÜNEŞ 05:11
- ÖĞLE 12:18
- İKİNDİ 16:06
- AKŞAM 19:15
- YATSI 20:44



