Akide şekeri Tüketilmiyor

şeker Yerine Artık Çikolata

26.08.2011 00:00:00 0
Akide şekeri Tüketilmiyor

Artık Akide şekeri Tüketilmiyor


şeker Yerine Artık Çikolata Bayramı Kutlanıyor


         Bir dönem çayın yanında tüketilen akide şekerlerinin artık üretilmez hale geldiğini belirten esnaflar, gelişen teknolojiyle birlikte her şeyin hazıra döndüğünü yereldeki lezzet ve tatlarının ortadan kaybolduğunu söyledi.


         Geçmişte Ramazan ayı geldiğinde evinin ihtiyacı için pazara çıkanların mutlaka çeşit çeşit şekerlemeler satan şekercilere de uğradığını ifade eden esnaflar, gelişen teknolojiyle birlikte damak tadının da değiştiğini söyledi. Ramazan Bayramı?nda şeker yerine çikolatanın daha çok tercih edilmesinin akide şekeri gibi yerel lezzetlerin unutulmasına neden olduğunu kaydeden esnaflar, bunda çikolata reklamlarının payının yüksek olduğunu kaydetti.


         Eskiden kentte bulunan şeker imalatçılarının fakat gelişen teknolojiye yenik düştüğünü aktaran esnaflar, her şeyin hazıra döndüğünü, akide şekeri gibi ürünlerin, yereldeki lezzet ve tatlarının ortadan kaybolduğunu dile getirdi. Ayakta kalanların ise fason şekerleme ürettiklerini aktaran esnaflar, ?şeker üreticileri yok denilecek kadar azalınca, akide şekeri üretilmez hale geldi. Bu değişikliği, teknolojiye bağlı olarak gelenekselliğimizin yön değiştirmesi ve yerel lezzetlerin yok olması olarak kabul etmemiz gerekiyor. Ancak hijyen açısından her kağıtlı şekerin de sağlıklı olmadığını tüketicilerimiz çok iyi bilmelidirler. Merdiven altı tabir edilen üretimler, sağlıksız koşullarda yapılıyor. Tatlı, lokum ve özellikle şeker alırken, üretilen yeri, ustalığı belli olan iş yerlerinden alışveriş yapılması gerekmektedir? diye konuştu.


         şekerlerde gıda boyası kullanıldığını, aslında bunun yerine meyve özü kullanılması gerektiğini ifade eden esnaflar, ?Eskiden akide şekerleri, meyve özüyle yapılıyordu. Maalesef günümüz bu gıda, boyalarıyla ortadan kalktı. Çikolata firmalarının reklamlarının fazla olması ve alışkanlıkların yön değiştirmesiyle sanki çikolata bayramı kutlanır oldu? dedi.



Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,85% -0,01
  • EURO

    43,77% 0,92
  • GRAM ALTIN

    4036,04% 0,89
  • Ç. ALTIN

    6601,79% 0,78

Egazete


  • Pazartesi 20.7 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Salı 20.2 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.9 ° / 5.7 ° Güneşli

Ağrı

19.05.2025

  • İMSAK 02:58
  • GÜNEŞ 04:43
  • ÖĞLE 12:09
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 21:03