Mega projeler yerine minik dokunuşlar yapma zamanı geldi ve geçiyor. Burada ki minik dokunuşlar CHP’nin musluk açılışı, ibrik dağıtımı, heykel açılışı, borç alma töreni vb.… harekelerinden değil! toplumsal sorunların çözümü, Bireysel kaynaklı sorunların çözümü, geçim ve hayat pahalılığı ile mücadele, hukukta yaşanan aksaklıkların düzeltilmesi, eğitim sisteminde yaşanan olumsuzlukların düzeltilmesi, Devlette Liyakatsiz atamaların önlenmesi, bürokrasi de yaşanan hantallığının giderilmesi, genç işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması gibi insan hayatını doğrudan etkileyen durumlara öncelik verilmesinin zamanı geldiği kanaatindeyim. Hayatın dayadığı sorunlar ile boğuşan bir toplum mega projelere sevinemiyor maalesef, bundan dolayı minik dokunuşlar ile düzeltilebilecek durumlara ivedilikle el atmak lazım ki! Mega projelere imza atan ekip yerine ibrikçi ekibe meyil vermesin Millet. Bakınız;
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan döneminde;
- Türkiye'nin 1 günde 1,5 milyar dolar ihracat yapma noktasına ulaşması şahane bir durum...
- 2002 yılında 5,5 milyar dolar bütçeli 62 savunma projesi yürütülürken bugün 60 milyar dolar bütçeli 700 projeye ulaşması şahane bir durum...
- Sağlık alanında yapılan muazzam yatırımlar ve şehir hastaneleri taktire şayan işler...
- Genel sağlık sigortasının hayata geçirilmesi benim en taktir ettiğim hizmet.
- Cumhuriyet tarihinde yapılan yolların tamamının 4 katı kadar yol, tünel, köprü yapılması alkışı hak eden bir hizmettir...
- Suyun her gittikçe çok büyük bir öneme sahip olduğu bir dönemden geçerken ve Süleyman Demirel’e 3, 4 tane baraj yaptığı için barajlar kralı dendiği bir dönem düşünüldüğünde Türkiye, 2002 yılında 276 baraja sahipti ve buna 585 baraj daha eklendiğini görmek çok kıymetli ve sevindirici...
Tabi ki güzel hizmet ve gelişmelerden daha çok yazabilir, burada değinmek istediğim olay topumun her ferdinin ayrı ayrı yaşadığı sıkıntıların tespiti ve çözümünün ivedilikle yapılmasıdır.
Öncelik verilmesi gerekilen meseleler;
- Türkiye'nin her kesimini ilgilendiren konular arasına giren geçim ve hayat pahalılığına kişi bazlı yaklaşım ile destek verilmeli. Burada temel unsur her kişinin geçimini yapmasını kolaylaştırmak olmalı. Örnek verirsek bir kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı 10 iken diğerinin 1, 2 veya başka sayılarda olmaktadır. Kimin 1, kiminin 3, 4 tane üniversite öğrencisi var. Kiminin evlenme cağında 1, kimin 3, 4 tane çocuğu var. Kimin ev kirası yüksek ve geliri düşük. Kiminin işi yok bakmakla yükümlü olduğu kişi çok. Daha bin bir çeşit sıkıntı ile geçimini yapmakta zorluk çeken vatandaşın sıkıntılarını sayabiliriz. Bunun için kişi bazlı eğilim ile devlet şu vatandaşım nasıl geçimini yapıyora eğilmeli ve çözümler üretmelidir.
- Toplumsal sorunlar ve beklentiler ivedilikle çözülmelidir. EYT, atanamayan öğretmenler ,genç issizler, 360 ek gösterge, imar,iskan kaçak, bina, ev vb. Durumların neden olduğu sıkıntılar çözümlenmeli.
- Tarımda yaşanan sıkıntılar ve çiftçinin, üreticinin yaşadığı sorunların çözümüne eğilmeli.
- Sosyal konutlara daha fazla öncelik verilerek dar gelirli vatandaşın en büyük sıkıntıları arasına giren konut sıkıntısına çözümler üretilmeli.
- Hukuk sisteminde yaşanan sıkıntılar ivedilikle çözülmelidir.
- Banka kredi borcu veya kredi kartı borcu olan vatandaşların borçlarını ödeme koşullarına sahip olacağı ekonomik gelire kavuşmalarını sağlayacak çözümler üretilmeli.
- Üniversite mezunu işsizlikteki yükselişe çözüm bulunmalı
- Esnaf, üretici, çiftçi, sanayici vb.tüm sektörlerin sorun analizi yapılarak ivedilikle çözümler yapılmalıdır.
- Sosyal medyadan sesini duyuran kitlelerin sorunlarına hızlı eğilebilen ve çözümler üretecek mekanizma kurulumuna ihtiyaç var.
Burada yazdığım vatandaşların yaşadığı sıkıntılara ek olarak bir çok sorundan bahsedilebilir. Önemli olan sorunların çözümüne yönelik ivedilikle adım atılmasını sağlayacak bir sistemin hayata geçirilmesini sağlamaktır. Sorunlar ve sıkıntılar dönem dönem değişmektedir. Bundan dolayı sistem kurulması, ilk öncelik olmadır. Biz bu hizmetleri yaptık sizin şu sıkıntılarınızı da çözecek adımlar atacağız yaklaşıma geçilmelidir. Vatandaşın taleplerine yönelik yapılan açıklamalarda başka hizmetlere atıf yapılmasından vazgeçilmelidir. Vatandaş iş istiyor biz köprü yaptık denilmesi yapılan işi anlamsızlaştırıyor bu hizmetleri anlamlandırmak için vatandaşın çözüm talep ettiği sıkıntılara eğilmek yerinde olacaktır. Bundan dolayı ak partinin yeni hikayesi vatandaşın taleplerine yönelik çözümler üretme seferberliğine girmesi olmalıdır.