Haber. Yasemin SALMAN
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ahmed-i Hani Bilim Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile Okuyorum Kulübü tarafından ?Yaygın ve Örgün Din Eğitiminde Sorunlar ve Çözüm Yolları? konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet TEYFUR´un yaptığı panele konuşmacı olarak Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU, Dr. Öğretim Üyesi Hayati TETİK, Doç. Dr. Abdulcebbar KAVAK, Dr. Öğr. Üyesi Latif BAKIŞ katıldı. Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Salonunda gerçekleşen programa akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Ahmed-i Hani Bilim Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Salih GEÇİT, Hazreti Peygamberimiz döneminden Osmanlı´ya kadar ilim ve kültür alanında çokça önemli şahsiyetler yetiştirilen bir coğrafyadayız.? dedi. ?Günümüzde din eğitimlerimiz ve eğitim merkezlerimiz yaygınlaşıyor diyen? GEÇİT,bu panelde;yaygın ve örgün din eğitimindeki sorunlara çözümler üretmek için toplandıklarını kaydetti.
Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU panelde yaptığı konuşmada ?Gerek örgün gerek yaygın din eğitimlerinin asıl mimarları peygamberlerdir en önemli mimari ise peygamberlerimiz Hz. Muhammed´tir.? dedi. İl Müftülüğü olarak yaygın din eğitimi açısından, her bir imamı 10 gençle ilgilenmek konusunda görevlendirdikleri söyleyen Müftü TOPÇU, Mevlidi nebi münasebeti ile üniversiteler arasında dini bilgiler yarışması yapıldığını ve üniversitemizin Türkiye genelinde 6. sırada yer aldığını ifade ederek, bize bu dereceyi getiren öğrenci arkadaşlarımızı umre ziyareti ile ödüllendireceğiz dedi.
Dr. Öğretim Üyesi Hayati TETİK konuşmasında, geçmişi bilmeden geleceği anlayamayız, onun için din eğitimimizin geçmişini bilmeliyiz diyerek, Türkiye´de din eğitiminin tarihi sürecinden bahsetti. Din eğitimi sorunlarının asıl çözümünün bilgi, tecrübe ve samimiyetten geçtiğini belirten TETİK, ?din eğitimi, genel eğitim içerisinde düşünülürse sorunlar daha aşılabilir olur.? dedi.
Doç. Dr. Abdulcebbar KAVAK yaptığı konuşmada, gençliğin manevi buhranları ve problemlerinden bahsederek; ?bunlar çok geniş ve çok ciddi tartışılması gereken konular. Bir hastalığı önce teşhis edeceksiniz ki ona ilaç üretebilesiniz, tedavisini bulabilesiniz. Manevi hatalıkların tedavisi de eczanede olmaz manevi bir hastanede olur.? dedi.
Dr. Öğr. Üyesi Latif BAKIŞ yaptığı konuşmada, felsefe ve din bağlantısından söz etti. ?İslam´ın topluma ve varlığa bakış açısıyla pozitivist mantığın varlığa bakış açısıyla arasında yapıcılık ve yıkıcılık noktasında taban tabana birbirine zıt olan iki unsurun ihtiva ettiği görülmektedir.? diyen BAKIŞ, yapıcı bir yaklaşım İslam´ın varlığa ve bilgiye yaklaşımının bir tezahürü olduğunu sözlerine ekledi.
ÖTE YANDAN.
AİÇÜ Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı ÖğrencileriÖğretim Materyalleri Sergisi Açtı
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencileri, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarım dersi kapsamında "Öğretim Materyalleri" sergisi açtı.
Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen serginin açılışını Rektör YardımcısıProf. Dr. Faruk KAYA, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr.İhsan Nuri DEMİRELile Ağrı İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat KARAKURT yaptı.
Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesiDoç. Dr. Nilüfer OKUR AKÇAY gözetiminde Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında hazırlanan sergide, parmak kuklası (62 adet), el kuklası (62 adet), kaşık kuklası (62 adet), marakas (62 adet), dolgu oyuncak (62 adet), duvar süsü (62 adet), Fen Bilimlerine yönelik materyaller (30 adet) ile STEM içerikli öğretim materyalleri (19 adet) olmak üzere toplam 431 adet öğretim materyali sergilendi.
Serginin sonunda, hazırlanan materyaller ihtiyacı olan okul öncesi eğitim kurumlarına dağıtıldı.