İl Koordinasyon Toplantısına katılan Ağrı Valisi Musa Işın, devletin verdiği kaynaklarla, az maliyetle çok iş yapacağız. Çok fazla mevzuata takılmadan, çok fazla mazeret üretmeden kurumların birbirine yardımcı olması gerekiyor diye konuştu.
İl Genel Meclis Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısında konuşan Vali Işın, Üç ay da bir de olsa burada önemli meseleleri gündeme getiriyoruz. Bu toplantıda alınacak kararlar birlikte değerlendirilecek birlikte çözülecek ve kurumların kendi aralarındaki koordinasyonu gerektiren konular masaya yatırılacak, talepler varsa burada zikredilecektir. Yani bizim masaya koyacağımız sorunlar burada taraflar arasında mevzu bahis olacak ve bu sorunlara beraber çözüm arayacağız. Bu toplantıların verimli geçmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz dedi.
TALİMAT VERMEKLE İŞ BİTMEZ
İş yapma konusunda belli prensiplerin olması gerektiğine vurgu yapan Vali Işın, çalışmalarla ilgili herhangi bir mevzuat engeli varsa ya da idari bir engel varsa bu engelleri pratik bir şekilde çözmenin gayreti içinde olacağız. Bir işi sonuçlandırmak için takibini iyi yapmamız lazım. Yani talimat verip bu iş bitmiştir diyerek arkamıza yaslanmak söz konusu değildir. Daire amiri arkadaşlarımız ya da bölge müdürlerimiz herhangi bir konuda sonuç almak istiyorlarsa ya da ben sonuç almak istiyorsam, şu 4 hususu yapmalıyız: 1-Talimat, 2-Takip, 3-Denetim,4-Sonuç almak diye konuştu.
Vali Işın konuşmasına şu ifadelere yer verdi;
Biz bu dört önemli faktörü gerçekleştirmezsek sadece talimat versek, sadece emir versek, sadece ihale yaptık işimiz tamamdır desek bu doğru olmaz. Sonuç alıncaya kadar takip edeceğiz. Ve bu işleri fenne, tekniğe, ilme, bilime uygun olarak yapılmasını mutlaka takip edeceğiz. Denetimlerimizi mutlaka yapacağız. Bu bizim işimiz. Yapılan bir işi bizim yerinde takip etmemiz ve denetlememiz gerekmektedir. Eğer biz denetimimizi yapmazsak yapılan işin şartlara uygun olup olmadığı şartnameye uygun olup olmadığı konusunda bizler tereddüt gösterirsek ihmalkâr davranırsak yanlış yapmış oluruz. Bakın bu bölgede böyle de olur bu işler, buranın şartları böyle, buranın şartları budur demeyeceğiz arkadaşlar. Birçok inşaatı geziyorum maalesef eksiklikleri görüyorum. Devlet yatırım yapıyor fakat yapılan yatırımı biz vatandaşa tam anlamıyla arz edemiyoruz. On sene önce yapılmış binaya eski bina deniyor. Böyle bir şey olabilir mi ? Yeni bir binaya ihtiyaç duyuluyor, neden? Bina eskimiştir. Tabiki biz bunu tekniğe uygun olarak yapmazsak on sene sonra değil beş sene sonra da çöker. Dolayısıyla sizden ricam lütfen kendi işimizi takip edelim. Bunu fenne, ilme, tekniğe uygun olarak yapmamız gerekiyor. Burada yaz mevsimi çok kısa ona göre planlamamızı yapmamız gerekmektedir. Personelimizi aşka ve şevke getirerek onları sahaya sürmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla biz burada hepimiz halkımızın hizmetindeyiz. Hepimiz Ağrı'ya hizmet ediyoruz. Ağrı dışından gelen arkadaşlarımız da vardır netice itibariyle onlar da Ağrı'ya hizmet vermektedir. Dolayısıyla yatırımlarımızı çok ciddi bir şekilde takip edelim devletin bize emanet ettiği parayı israf etmeyelim usulsüzlüğe asla meydan vermeyelim. Her şeyimizi şeffaf yapalım değerli arkadaşlar. Lütfen her şeyimizi bütün ihalelerimizi, bütün işlerimizi şeffaf yapalım. Bir yerde şeffaflık varsa oradan koku gelmez, bir yerde kapalılık varsa oradan koku gelir, orada yanlışlıklar meydana gelir. Kapalı toplumlar daima sıkıntılı toplumlardır. Daima halkın denetiminde olan toplumlarda yanlış işler yapılmaz. Onun için bizler de bu konuda yapacağımız her ihaleyi, her işi mutlaka açık, şeffaf ve bize leke gelmeyecek şekilde sonuçlandırmamız gerekmektedir. Şerefimiz ve haysiyetimiz başkasına yapacağımız menfaatten çok daha kıymetlidir.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55
Ağrı
22.11.2024