Yazılı soru önergesiyle konuyu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na soran Aksoy; skandalın birinci dereceden sorumlusunun Sağlık Bakanlığı olduğunu dile getirdi.
Aksoy, Ağrı Devlet Hastanesi'nde yaşanan sağlık skandalı sonucunda iki yurttaşın yaşamını yitirdiğini belirtti.
Hastane`nin yoğun bakım ünitesine oksijen sağlayan sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle, ambulanslarla Erzurum ve Patnos`taki hastanelere sevk edilen 5 hastadan Hüseyin Seçen ve Keje Yalçın'ın yolda yaşamlarını yitirdiklerini belirten Aksoy, önergesinde şunları kaydetti:
21 Ocak 2015 tarihinde hastanenin yoğun bakım servisinin oksijen sağlayan kompresörlerinde başlayan arıza ne yazık ki giderilmediği için 29 Oca 2015 tarihinde tamamen çalışamaz hale gelmiştir. Hastane idaresi bu arızayı bildiği halde yeteri kadar önlem almamış ve böylece sonuçları ağır bir skandalın meydana gelmesine neden olmuştur.
Personel ve teknik donanım anlamında oldukça yetersiz bir hastane olduğunu dikkat çeken Aksoy, Ağrı Devlet Hastanesi'nin bu haliyle hizmet vermesi halinde yeni skandallara neden olacağını belirtti.
Hali hazırda yoğun bakım hastalarının Ağrı'da tedavi olamadığını çoğunlukla Erzurum, Van gibi çevre illere sevk edildiğini hatırlatan Aksoy, Sağlık Bakanlığına şu soruları yöneltti:
- Ağrı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinin oksijen sisteminden meydana gelen arıza ne zaman başlamış ve sistem ne zaman tamamen devre dışı kalmıştır?
- Hastane idaresi yaşamsal önem taşıyan bu arıza konusunda neden gerekli önlemleri almamıştır?
- 150 yatak kapasiteli ve ilin tek devlet hastanesi olan Ağrı Devlet Hastanesi'nde yaşanan bu olayı bakanlığınız nasıl değerlendirmektedir?
-Yaşanan skandal hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
- Hastanede teknik ya da personel yetersizliği nedeniyle yeni skandalların yaşanmaması için ne zaman ve ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?
- 3 yıldır yapımına devam edilen 500 yataklı yeni devlet hastanesi neden bitirilmiyor?