Ağrı´da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Pansiyonum Güzel Evim" Projesi´nin tanıtım toplantısı gerçekleşti.
Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Ağrı Valisi Musa Işın, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, ilçe kaymakamları, şube müdürleri ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Hasanoğlu, proje hakkında yaptığı açıklamada, amaçlarının pansiyonlu okullarda barınma hizmeti verilen öğrencilerimizin pansiyonda geçirdikleri süre içerisinde daha nitelikli almalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Öğrencilerin en az evlerindeki kadar ihtiyaca cevap verecek ortamlar sağlamaya çalıştıklarını anlatan Hasanoğlu, "Öğrencilerin kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlamak aynı zamanda öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerle donatmak amacıyla sene boyunca çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizin katılımıyla faydalı eğitim ve öğretim yılı geçirmek." ifadelerini kullandı.
Vali Işın ise öğretmenlere seslenerek, insanın kendisine yatırım yapılması gerektiğini söyledi.
Sadece pozitif ilimlerle yol alınamayacağını dile getiren Işın, "Televizyonlarda gördük seri katil denilen kişi Amerikalarda da eğitim görmüş, hatta eğitimli bir ailenin çocuğu. Ama içinde barındırdığı ruh onu Canavarlaştırmış. Eksik bir tarafı kalmış. Bunun gibi bir çok örnek söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.
Manevi eksikliğin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Işın, şöyle konuştu:
"80´li yılların sonlarına doğru ´Amerika´da eğitim görmüş insanları getirelim ekonomi ve bankaları teslim edelim, bunlar ekonomiyi düzeltsinler ve Türkiye daha zenginleşsin´ dediler. Bunlara da prens denilmişti o zaman. Bu prensler ekonomisti. Bunları getirdik bankaları teslim ettik. Belli süre sonra bunları mahkemenin karşısına çıkardık. Çünkü yolsuzluk, usulsüzlük yaptılar. Bankaları boşalttılar. İyi bir öğretimse Amerika ve Avrupa´da eğitim almış doktora yapmış insanların bunları yapmamaları gerekirdi. O zaman bizim kendimize dönüp bakmamız lazım. Bir şeyde bir eksiklik var. Bu da manevi eksikliktir. Bir insanın iyi olup olmadığını nasıl biliriz. İnsansa, güzel ahlak sahibi ise, mütevazı ise, yardım yapmasını biliyorsa, başkasının nefsini kendi nefsinin önüne çıkarabiliyorsa, fedakarlık yapabiliyorsa, insanları sevebiliyorsa iyi insandır. Gerçekten bizde eksik olan güzel ahlaktır. Bize güzel ahlakı verende nedir? İnançlarımızdır, dinimizdir, geleneklerimiz ve göreneklerimizdir. Bize toplum içinde iyi ya da kötüyü tarif eden, söyleyen annelerimiz, babalarımız, öğretmenlerimizdir, ailenin büyükleri ve kanaat önderleridir."
Toplumun şekillenmesinde öğretmen ve imamların büyük önem arz ettiğini anlatan Işın, "Bu toplum toplum nezdinde çok büyük itibari olan, çok önemli iki sınıf insan vardır. Birisi öğretmenler diğeri imamlar. Öğrenciler için rol model annesi ve babasından önce öğretmenidir. Mahallede sokakta rol model imamlardır. Eğer bir örnek insan gösteriliyorsa parmakla işaret edilmesi gereken öğretmen ve imamdır. İnsanların şekillenmesinde, kalıp almasında en önemli iki müessese birisi din kurumu diğeri eğitim kurumudur. Burada sizlere çok büyük bir iş düşüyor."
Işın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer bütün bu güzel okul ve yurtlara rağmen içimizden çıkan bizim kendi çocuklarımız olsun, gençlerimiz olsun bu okullardan mezun olduktan sonra kadınları sokak ortasında öldürüyorsa, emanete ihanet diyor, adam öldürüyorsa, araç yakıyorsa topluma ve insana zarar veriyorsa o zaman bizim yaptığımız bütün bu emekler boşa gitmiştir. O zaman biz görevimizi iyi yapmamış oluruz. O zaman bizim takip ettiğimiz yol doğru yol değildir. Değerli öğretmenler, bu öğrencileri yetiştirmek en hayırlı ibadettir. Bu öğrencilere Allah´ı tanıtmak en büyük ibadettir. Bundan daha büyük bir fırsat hiçbir kimsenin eline geçmez. Hem maddi, hem manevi olarak."(AA)