AĞRI´DA ÖĞRETMEN AÇIĞI ve EĞİTİM SİSTEMİ

AĞRI´DA ÖĞRETMEN AÇIĞI ve EĞİTİM SİSTEMİ

Derleme : HAMZA SALMAN

Derleme : HAMZA SALMAN
Milli Eğitim Müdürlüğü sezon başından beri işi sıkı tutuyor. Öğrencilerin bu süreci en iyi şekilde geçirmeleri için yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiler. Hazırlık aşamasını başarılı bir şekilde geçirdiler.
Türkiye´de en çok değişen sistemlerden biri de eğitim sistemidir. Her gelen hükümet kendi sistemini uyguladı. Yetmedi, her göreve gelen Bakan kendisine göre bir sistem geliştirmeye çalıştı. Mevcut sistemin değişikliği çeşitli kesimlerin tepkisine neden olmuştu.
4+4+4 eğitim sisteminin uygulamaya başlamasından sonra Seviye Belirleme Sınavı´nın (SBS) yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) uygulanmaya başladı. İdareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler bu sistemin heyecanını yaşıyor kaç zamandır.
Nitekim bu heyecan dün yeniden yaşanmaya başladı ve bugünde devam edecek. Eğitim ve öğretim sezonun başlamasından itibaren TEOG sınavına hazırlanan öğrenciler bugün itibariyle ikinci sınavı da geride bırakacaklar.
En büyük fedakarlığı öğretmenler yaptı. Hafta içinde ve hafta sonunda ücretsiz kurslar düzenleyerek öğrencilerin TEOG´a hazırlanmasını sağladılar. Gece gündüz demediler öğrencilerle yakından ilgilendiler. Mücadele ettiler, motive ettiler, emek verdiler. Neredeyse velilerde daha çok öğrencilerin durumunu merak ettiler, ilgilendiler.
Her zaman söylemişimdir. Eğitimdeki en temel husus öğretmendir. Başarılı öğrenci profili oluşturmanın yolu bilgili, birikimli, işini seven ve bu yola baş koyan öğretmenlerden geçiyor. Öğrencide bir şey yoksa velide sorumluluk yoksa öğretmende de bir şey beklemek mantıklı değil.
İşte bu nedenle avazımız çıktığı kadar öğretmen açığının giderilmesi için bağırıyoruz. Merkezde, ilçelerde, beldelerde, kırsal bölgelerde yaşanan öğretmen açığının giderilmesi daha fazla başarılı öğrenci profili oluşturmamıza vesile olacaktır.
Çocuklarımın kaliteli bir eğitim alabilmesi için öğretmen açığı başta olmak üzere eğitim konusundaki eksikliklerin giderilmesinde herkes sorumluluk üstlenmelidir. Avrupa´nın bir çok ülkesinde yakalanan standart ne ise Türkiye´de de Ağrı´da da bu standart yakalanmalıdır. Hatta üstüne çıkılmalıdır.
Son yıllarda dikkat ederseniz eğitim konusunda çok büyük adımlar atıldı. Her şeyden önce derslik sıkıntısının giderilmesi için devasa atımların atıldığını gördük. Bundan 10 yıl önce Muş´taki derslik sayısı bin 500 dolayında idi. Şimdi derslik sayımız 5 bin dolayındadır. Evet, bundan 10 yıl önce bir derslikte 50-55 öğrenci eğitim görürken, şimdi bir derslikte 25-30 öğrenci eğitim görmektedir. Bu durum aslında nereden nereye geldiğimizi çok iyi özetleyen bir istatistiktir.
Aynı şekilde barınma konusunda yaşanan sorunlarda büyük ölçüde giderildi. Hiçbir zaman yapılanlarla yetinilmedi. Dur durak demeden her yıl yeni projeler, farklı uygulamalarla eğitime katkı sağlanıyor.
Öğretmenler, öğrenciler kadar velilerde sorumluluk alırsa, eğitimdeki seviyemizin kısa sürede yüklemesini sağlayabiliriz. Eğitime değer katan yatırımlar sayesinde birkaç yıl sonra Türkiye´deki eğitim standartlarının yüklemesi daha kolay olacaktır.
Son olarak şunu da ifade etmek istiyorum. TEOG sınavının huzurlu bir ortamda geçmesi ve öğrencilerin sınav esnasında rahatsız edilmemesi için genelge yayınlayan Ağrı Valiliği her zaman olduğu gibi sorumluluk bilinci ile hareket etmiştir. 
 


  • BIST 100

    9357,24%-0,11
  • DOLAR

    34,57% 0,26
  • EURO

    36,28% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2993,61% 1,07
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,00

Egazete


  • Cuma 7.8 ° / 0.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 9.9 ° / 0.8 ° Güneşli
  • Pazar 9.1 ° / 0.9 ° false

Ağrı

22.11.2024

  • İMSAK 06:23
  • GÜNEŞ 07:53
  • ÖĞLE 12:55
  • İKİNDİ 15:25
  • AKŞAM 17:48
  • YATSI 19:12