Ağrı Belediye Başkanı Sakık:

Ağrı Belediye Başkanı Sakık:

"Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesini isteyen ve burada emeği olan herkese şükran borcumuz var"

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, PKK`ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesini isteyen ve burada emeği olan herkese şükran borcumuz var" dedi.

Sakık, kent merkezindeki bir programda yaptığı konuşmada, İmralı Cezaevi`nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan`ın çağrısının kendilerini umutlandırdığını söyledi.

"Hepimiz barış için sayın Öcalan`ın sunduğu bu projenin arkasındayız" diyen Sakık, şunları kaydetti:

"PKK lideri Sayın Öcalan`ın çağrısı üzerine dün hükümet yetkilileriyle BDP yetkilileri İstanbul`da bir aradaydılar. Sayın Öcalan, PKK`yı bahar ayında silahsızlandırma dönemini görüşmek üzere bir kongre yapmaya davet ediyor. Bu da bizi umutlandırıyor. Gerçekten Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesini isteyen ve burada emeği olan herkese şükran borcumuz var."

Sakık, yarı yolda bırakılmak istenmediklerine değinerek, "Şener Şen`in bir filmi vardı. Anadolu`dan yoksul çocukları alıp Almanya`ya götürüyordu. Sonra İstanbul`da bir yere bırakıyordu ve kaçıp gidiyordu. Aman aman bu barış sürecini sürdürenler halkın bu umudunu köreltmeyin ve alanlarda bırakmayın" ifadelerini kullandı.

Her iki tarafın da barışta samimi olması gerektiğinin altını çizen Sakık, "Samimi olursanız bu kan, bu kavga ve bu şiddet biter. Bu topraklarda artık barış hayat bulur. Diliyorum, umuyorum bizi yönetenler buna uygun adımlar atarlar" diye konuştu.

-Yaşar Kemal`in vefatı

Sakık, Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesi için sesini yükselten, emek veren, bedel veren Yaşar Kemal`i saygıyla, rahmetle ve sevgiyle andığını ifade etti.

Yaşar Kemal`in vasiyetini yerine getirdiğini söyleyen Sakık, şöyle devam etti:

"Yaşar Kemal ağabey, son sözlerinde `Hiç biriniz zalimden yana tavır almayın, savaştan yana olmayın, hep mağdurun yanında olun` diyordu. Biz de ona buradan sesleniyoruz. Ben mazlumdan yana olduğum için buradayım. Zalime karşı bu halkın dik durması için Ağrı`dayım. Böylelikle Yaşar ağabeyin vasiyetini yerine getiriyoruz." (AA)

/resimler/2015-3/2/1051278509994.jpg



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor