İlginizi Çekebilir
AĞRI MİLLETVEKİLİ NEJLA DEMİR, TARIM SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI
TMO VE TARIM SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASI TEKLİF EDİLDİ
Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Nejla Demir, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'da yaşanan sorunların çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir Araştırma Önergesi sundu.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yürütülen ürün alım politikalarındaki sorunlara dikkat çeken Demir, tarım sektörünün refahı ve üretiminin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Son dönemde TMO'nun buğday ve arpa alımında yaşanan sorunların tarım sektöründe reform ihtiyacını ortaya çıkardığına işaret eden Milletvekili Nejla Demir, Türkiye'nin geleceği açısından tarımın stratejik önemine değindi. Tarımın ülke ekonomisindeki yerini ve çiftçilerin hayati rolünü vurgulayan Demir, bu sektörün sürdürülebilirliği için acil önlemler alınması gerektiğini ifade etti.
Araştırma Önergesi kapsamında, TMO'nun buğday ve arpa alımında yaşanan sorunların tespit edilmesi ve incelenmesi amacıyla bir Araştırma Komisyonu'nun kurulmasını talep eden Milletvekili Demir, bu süreçte Anayasa'nın 98'inci İçtüzüğün 104'üncü ve 105'inci maddelerine atıfta bulundu. Bu adımın tarım sektöründeki sorunların çözümüne yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti.
Tarım sektöründe yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Meclis Araştırması açılmasının ve bir Araştırma Komisyonu'nun kurulmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Demir, bu sayede sektördeki problemlerin kökeninin anlaşılacağını ve etkili çözümler üretileceğini söyledi. Tarım sektörünün güçlenmesi ve çiftçilerin desteklenmesi için bu adımın acilen atılması gerektiğini vurguladı.
-
BIST 100
18581,31%0,24
-
DOLAR
45,37% 0,05
-
EURO
53,36% -0,25
-
GRAM ALTIN
6823,79% -0,74
-
Ç. ALTIN
10946,09% 0,00
Egazete
- Pazartesi 18.8 ° / 4.9 ° Güneşli
- Salı 19.9 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 19.3 ° / 5.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Ağrı
11.05.2026
- İMSAK 03:10
- GÜNEŞ 04:51
- ÖĞLE 12:09
- İKİNDİ 16:01
- AKŞAM 19:18
- YATSI 20:51




