Ramazan ayı için güzel organizasyonlar hazırladıklarını belirten Vali Işın, mübarek ayı en iyi şekilde yaşatma çabası içinde olacaklarını söyledi. Vali Musa Işın, köylerin içlerinin parke taşı ile döşeneceğini, Diyadin Termal suyu ile Ağrı´yı ısıtacaklarını, 2. TIR parkının yapımına başlayacakları anlatarak, eski kütüphane binasının müzeye çevrilmesi ve TOKİ´nin çalışmaları gibi birçok konuyu değerlendirdi.
RAMAZAN GÜZEL GEÇECEK
"Ramazanı en iyi şekilde yaşatmaya çalışacağız." diyen Vali Işın Ramazan ayı hakkındaki şu çalışmalarını paylaştı: "Bu yıl Ramazan ayı için güzel çalışmalarımız var. Hem il merkezinde hem de ilçelerimizde Ramazan ayını ruhuna uygun olarak yaşamak için hazırlıklarımız var. İl merkezinde orduevinin yanındaki otopark alanında Ramazan çadırı kuracağız. Kuracağımız çadırda kitap fuarı olacak. Bunların yanında çay ocakları olacak, vatandaş semaverden hem çayını içecek ve hem de birbirleri ile muhabbet edecekler. Yöresel kıyafet, el işi nakış ve örgülerin sergileneceği bir stant olacak. Değişik ürünlerin satılacağı stantlar kurulacak, esnaflarımız burada satış yapacaklar. Aynı zamanda o alanda çocukların güzel vakit geçirebilecekleri bir lunapark kuracağız. Halkın güzel vakit geçirebileceği güzel bir ortam hazırlıyoruz. Burada Ramazan aylarında alışık olduğumuz bir takım oyunlar oynanacak. Müzik ve diğer etkinliklerimiz olacak. Ve bütün etkinliklerimiz teravih namazından sonraya olacak şekilde organize edilecek. Zaten teravih namazından sonra hayat başlar. Bizde ona göre bir çalışma yürüttük.
Ayrıca mahallelerimizde geniş katılımlı iftar yapacağız. Geçen yıl stadyumda bin 300 kişi ile iftar yaptık, bu yıl yine böyle 6 ayrı iftar yapacağız. Kentimizin belli noktalarında vatandaşlarımız ile bir araya geleceğiz. Ayrıca şehrin belli caddelerinde yine ramazan aylarında alışık olduğumuz ışıklı yazılar yazılacak. Kısacası bu yıl ilimizde Ramazan´ı en iyi şekilde yaşatmaya çalışacağız inşallah."
AĞRI´YI DİYADİN TERMAL SUYU İLE ISITACAĞIZ
Çetin geçen kış mevsiminin ısıtma çözümü için Diyadin Jeotermal suyunu kullanmayı düşündüklerini ifade eden Vali Işın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Diyadin´de güzel çalışmalarımız var. Diyadin Organize Sanayi Bölgesi ilan edildi. Burada çalışmalar başladı. Zaten daha önce serada Domates üretimi başlamıştı 20 dönüm üzerinde. Üretilen domatesler hem iç piyasada hem de dış piyasada büyük ilgi gördü. Çok kaliteli bir domates üretimi var. Şimdi bin 300 dönüm üzerinde bir tesis kurulacak. Tabi bununla birlikte hem istihdam açısından hem de illimize ekonomik anlamda ciddi bir kazanç sağlanmış olacak. Sera Organize Sanayi Bölgesi´nin temel atma törenine Sayın Cumhurbaşkanımızı davet edeceğiz. Ayrıca Diyadin Termal suyu ile Ağrı´yı ısıtma gibi bir düşüncemiz var. Yapılan çalışmalar suyun buraya yeteceğine yönelik. Azerbaycan´daki bir şirket ile ortaklık var, Diyadin´de çıkan sıcak suyu Ağrı merkeze vererek ısıtacağız. Bunun yanı sıra, Sağlık turizmi açısından oldukça önemli olan termal sularımızdan daha fazla yararlanmak için, putik oteller yapılacak. Yine bu sulardan mineralli ve mineralsiz Su üretilecek. Enerji üretimi yapılacak."
KÖY İÇLERİNİ PARKE TAŞLARI İLE DÖŞEYECEĞİZ
Köy yollarının asfaltlanması ile birlikte köy içlerinin parke taşıyla döşeneceğini vurgulayan Vali Işın, "Köy yollarımızın yüzde 50´si sıcak asfalta kavuştu. Bu yıl itibariyle gurup köy yollarımız bitiyor. Ondan sonra programa kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ayrıca köylerimizin içini parke taşlarıyla döşemek için çalışma başlattık. Mayıs ayının 14´ünde şantiye kurulması ile ilgili ihale yapacağız. Yapılan ihalenin ardından köylerimizde böyle güzel bir çalışma yürüteceğiz. Bu yıl bu çalışmamıza başlayacağız, köylerimizin içini parke taşlarıyla döşeyeceğiz." dedi.
İKİNCİ TIR PARKINI YAPIYORUZ
Doğubayazıt´ta yapılan TIR parkı hakkında ise Vali Işın şunları söyledi: "Şu an yaptığımız TIR parkı bitiyor, bu yıl faaliyete sokacağız. Ayrıca 2. TIR parkı için çalışma başlattık. İnşallah 2. TIR parkını da başka bir yöntemle ihaleye çıkarıp yapımı için gerekli adımları atacağız. Bununla birlikte Gürbulak sınır kapısında da çalışmalarımız var. İnşallah oradaki sıkıntıları giderecek ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek bir noktaya geleceğiz."
YÜZÜNCÜ YIL MAHALLESİ´NE TOKİ GİRİYOR
TOKİ çalışmalarına yönelik Vali Işın açıklamasını şu sözler ile sürdürdü: "Bu konudaki görüşmeler, çalışmalar devam ediyor. Fırat Mahallesi için TOKİ 2. etaba başlayacak. 5 mahallemiz üzerinde çalışma başlattık, 100. Yıl Mahallesi üzerinde şu anda duruyoruz. 100. Yıl Mahallesi´ne bu çalışmayı başlatamamıştık. Orada da inşaat başlamalı. Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile birlikte bu yıl 100. Yıl Mahallesi´nde çalışma başlatmayı düşünüyoruz.
Bunun dışında dar gelirli ailelere yönelik yapılan TOKİ konutları ile ilgili de bir çalışmamız oldu. Burada hak sahibi olan kişilerin kendilerine ihtiyaçları olduğu için verilen daireleri kiraya verdiklerini gördük. Bu şekilde de çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor ve buradaki ailelerin şikayetleri oluyor. Bu yüzden bu evlerde oturmayan ve kiraya verenleri çıkardık. 100 civarında kişi çıktı, geri kalanları da oradan çıkarılacak ve sadece ihtiyaç sahibi olan burada oturacak olanlar kalacak. Diğer taraftan bu yönde talepte bulunan vatandaşların çoğunlukla köylerde arazi sahibi olduğunu görüyoruz.
Kente geldiklerinde hiçbir şey yapmayıp sadece devletin verdikleri ile geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Halbuki ilimiz tam bir tarım kenti. Vatandaşlarımız tarıma, hayvancılığa yönelik çalışmalar yürütse hem üretim yapacak hem de kendi geçimlerini daha iyi sağlayacaklar. Biz de köyde kalıp çiftçilik yapmak isteyenlere ev yaparız. Bana göre bu daha doğru. Ben burada konutların yapılmasını doğru bulmuyorum."
MAHALLELERE GENÇLİK MERKEZLERİ KURUYORUZ
Mahallelere gençlik merkezleri kurduklarına dikkat çeken Vali Işın, şunları kaydetti: "Şu anda bir gençlik merkezimiz var. Ama biz hemen her mahalleye Gençlik Merkezi yapacağız. Ayrıca büyük köylerimizde gençlerin zaman geçirebilecekleri, internetten istifade edip ders çalışabilecekleri mekanlar oluşturabilmek için bu yıl güzel yerler yapacağız. Bununla birlikte yine mahallelerimize ve büyük köylerimize Aile Destek Merkezleri açaçağız. Hem gençlerimizin hem de kadınlarımızın vakitlerini olumlu yönde değerlendirmeleri, meslek sahibi olmaları ve ailelerini maddi destek vermelerini sağlayacağız."
ŞEHİR KÜTÜPHANESİNİ MÜZEYE ÇEVİRİYORUZ
Ağrı´ya müze kurulacağını söyleyen Vali Işın, "Biliyorsunuz yakın zamanda Kültür ve Kongre Merkezi´nde yeni ve modern büyük bir kütüphanemizin açılışını yaptık. Burada çok güzel bir ortam hazırladık. Hem öğrencilerimizin ders çalışmaları, hem de araştırma yapmaları için güzel bir kütüphanemiz var. Eski Kütüphane binasını da müze yapacağız. Ağrılıların gezebilecekleri güzel bir ortam oluşturacağız. Ağrı´da bulunan çeşitli tarihi eserleri artık kendi müzemizde sergileyeceğiz." ifadelerini kullandı.
BU YIL HASTANEYİ AÇIYORUZ
Yapımı devam eden 400 yataklı Su Çatağı Devlet Hastanesi´nin bu yıl açılışını yapacaklarını belirten Vali Musa Işın, şu değerlendirmede bulundu: "Bu konu sürekli olarak gündemimizde. Tabi vatandaşlarımızın bu noktada haklı bir beklentisi var. Biz de bu beklentinin bir an önce karşılanması için çalışıyoruz. Kaç Gün önce hastane inşaatında bir incelememiz oldu. Yüklenici firmadan da hastanenin son hali ile ilgili bilgi aldık ve tabi gözümüzle de gördük. Hastanemiz bu yıl açılacak inşallah. Çok hızlı bir şekilde çalışıyorlar, zamanla yarışıyorlar orada.
Eylül ayı sonuna doğru biteceğini söylüyorlar. Biz de Kasım-Aralık ayı gibi hastanemizin açılışını yapmayı düşünüyoruz. Bu arada inşaatın yanı sıra, hastanenin gerekli olan malzemeleri alımı konusunda bir hazırlık var. İnşallah bu yıl bitmeden hastaneye taşınma ve burada hizmet vermeye başlayacağız."
KENT ORMANI ÇOK GÜZEL OLACAK
Kent Ormanı´nın insanların uğrak yeri ve insanların doyasıya vakit geçirebilecekleri bir ortam olacağını kaydeden Vali Musa Işın, alana birçok eski ve görsel güzelliği olan figürler bırakacaklarını belirtti. Vali Musa Işın, şu bilgileri paylaştı: "Kent Ormanı çok güzel gidiyor. İşletme müdürü görevlendirdik. Ve müdüre talimat verdim, Türkiye´de bir kent ormanının en güzel yapılma şekli nasıl oluyorsa o şekil bir kent ormanı için uğraş verin dedim.
Burası Ağrı´dır, ne yapsan yeridir, millet anlamaz diye anlayışından uzak bir çalışma yürütülmesi lazım. Çünkü Ağrılılar, Ağrı hizmetin en iyisini hak ediyor. Bu perspektifte bakıyoruz yapılacak işlere. Bir Ay içinde tüm çalışmalar bitecek, temenni ediyorum Ramazan Bayramını orada geçireceğiz. 5 milyon 500 bin TL para getirdim, dere ıslahının ve kemer köprülerinin yapılması için. Devletin tek kuruşuna ihanet edilmesine müsaade etmeyeceğim. Devletin parası ile bu fakir fukara halka ihanet edilmesine müsaade etmeyeceğim. O yüzden projeleri dikkatle inceliyor ve üstünde hassas duruyorum. Parkın bütünleyici olarak estetik bir görüntüye kavuşmasını istiyorum. Perde beton yapılacak, su sıkıştırılacak, isteyen dereye inebilecek. Derenin üstünde 2 tane kemer köprü yapılacak. Orası güzel olacak inşallah.
Ayrıca oranın yanında 100 dönümlük bir yer daha var, şimdiki yer 200 dönümlük, 100 dönümü daha katıp güzel bir yer haline getireceğiz. Mesela Hz. Nuh´un Gemisi´ni yapıp oraya bırakacağız, eskiden kullanılmış tarım malzemeleri, koyun ve keçi hayvanları kent ormanının içine bırakacağız. Zihnetlendirip süsleyeceğiz. Oraya gelen vatandaş sadece lokantada, kafede oturup piknik yapmayacak. Öyle bir süsleme yapacağız inşallah laleleri, gülleri ile insanlar gelip gönüllerince eğlenirken aynı zamanda bolca fotoğraf da çekecekler."
ÇAĞRI MERKEZİ
Vali Işın, çağrı merkezi ile ilgili, "Halihazırda bir iş adamımız tarafından Telekom binasında bir çağrı merkezi hizmet veriyor ve burada 400 civarında gencimiz istihdam ediliyor. Çağrı merkezi binasının yapımı ile ilgili de arsa temini yapıldı. İnşallah binası yapıldığında kapasite artacak ve burada ciddi bir istihdam oluşacak. Bunların yanı sıra birçok çalışmalarımız ve projelerimiz devam ediyor. Bunlar da şekillenince vatandaşlarımızla paylaşacağız." diye konuştu.(Basından)