İlginizi Çekebilir
AĞRI SANDIK BAŞINDA?
Ağrı´da bazı yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar, evlerine getirilen seyyar sandıklarda oy kullandı. Bazı Oy pusulaları helikopterle taşındı
Ağrı ve Doğubayazıt´ta seçmen, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için saat 08.00´den itibaren sandık başına gitti.
Oy kullanmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde sandık başına gitmeye başladı.
Oy kullanacakları yerlerde vatandaşlar polisler tarafından üst aramaları yapılarak salonlara alındı.
Burada ehliyet ve nüfus cüzdanlarını ibraz eden vatandaşlar, pusulalarını alıp oylarını kullandı.
Sandık görevlileri de oy kullanma işlemleri öncesinde zarf, tercih mührü ve pusulaları hazırladı.
Bu yıl ilk defa uygulanan seyyar sandık uygulamasıyla evlerinde yatağa bağlı olan veya sağlık nedenleriyle sandık başına gidemeyen vatandaşlar, evlerinde oylarını kullandı.
-Yatalak hastalar seyyar sandıkta oylarını kullandı
Sabah saatlerinde Ağrı Adliyesi önünden mahallelere giden seyyar sandık ekibi, önceden başvuruları kabul edilen hastaları evlerinde ziyaret etti.
Yaşlı ve hastalar, oy kullanmalarını sağlayan uygulamayı olumlu bulduklarını belirterek, devlet yetkililerine teşekkür etti.
Rahatsızlığı nedeniyle evinden çıkamayan Fevzi Demirkol (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, solunum sıkıntısı nedeniyle makineye bağlı yaşadığını ifade etti.
Evden çıkamadığını ve oy kullanmak için sandığın bulunduğu okula gidemeyeceğini aktaran Demirkol, " Ben hastayım ve dışarı çıkamıyorum. Bu uygulama sayesinde evimde oy kullandım." diye konuştu.
80 yaşındaki Ali Demirtaş ile eşi Kıymet Demirtaş da evinde oy kullanmanın mutluluğunu yaşadı. Yaşlı çift, uygulamayı sağlayan yetkililere teşekkür etti.
Bölgede oy kullanma işlemi saat 17.00´ye kadar devam edecek.
ÖTE YANDAN,

Bazı Oy pusulaları helikopterle taşındı
Kırsal alandaki bazı yerleşim yerlerine seçim görevlileri ve oy pusulaları askeri helikopterle taşındı.
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi´nde vatandaşların oy kullanması için seçim ve sandık güvenliği kapsamında bazı yerleşim bölgelerine oy pusulaları helikopterle götürüldü.
İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanındaki Çatak ilçesine bağlı bazı mahallelerdeki oy verme işlemi için Van Jandarma Asayiş Filo Komutanlığından havalanan askeri helikopter, Konalga Jandarma Karakolu´ndan seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu torbaları aldı.
Oy pusulaları ve seçim görevlileri, helikopterle kent merkezine yaklaşık 80 kilometre mesafedeki Sırmalı, Dokuzdam ve Beğendik mahallelerine ulaştırıldı.
Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oy pusulaları ve seçim görevlileri yine helikopterle alınıp ilçe merkezine taşınacak.(aa)






-
BIST 100
18682,20%0,54
-
DOLAR
45,37% 0,05
-
EURO
53,43% -0,15
-
GRAM ALTIN
6810,68% -0,93
-
Ç. ALTIN
10886,40% -0,57
Egazete
- Pazartesi 18.8 ° / 4.9 ° Güneşli
- Salı 19.9 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 19.3 ° / 5.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Ağrı
11.05.2026
- İMSAK 03:10
- GÜNEŞ 04:51
- ÖĞLE 12:09
- İKİNDİ 16:01
- AKŞAM 19:18
- YATSI 20:51




