Tarih: 28.10.2016 12:14

AĞRI İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİ ERHAN TENEKECİ ÇALIŞMALARININ BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ?

Facebook Twitter Linked-in


Özel İdare rekor çalışmayla 2016 iş sezonunu kapatıyor

 Altyapı, ulaşım, inşaat, tarım, hayvancılık gibi farklı sektörlerdeki projelerle Ağrı´da önemli yatırımlar gerçekleştiren İl Özel İdaresi 2016 yılı iş sezonunun sonuna yaklaştı. Tır parkı projesi, 5 adet HİS göleti, 27 adet hayvan gölgeliği, parke üretim tesisi, 5 adet kapalı sulama havuzu, Aile Destek Merkezleri, Gençlik Merkezleri, 650 adet sıvat dağıtımı, Diyadin Organize Sanayi Bölgesinde yeni domates sera alanları oluşturma çalışmaları ile kontrolü altındaki 3 bin 275 km yol ağında büyük bir çalışma ortaya koydu.

 ?Yol Medeniyettir´ anlayışıyla binlerce km yol yapıldı

 Yıl boyunca ulaşım alanında yol standartlarının iyileştirilmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Özel İdare,  ?yol medeniyettir´ anlayışıyla 93 km sıcak asfalt, 220 km bakım-onarım, 350 km Stabilize, 300 km arazi yolu, 6 bin km Greyderli bakım, 52 km BSK aşınma tabakası ile 78 adet odak köprü ve menfez dolgusu yaptı. Genel Sekreter Erhan Tenekeci, ?Türkiye´nin en genç araç filosuna sahip olan kurumumuz devletimizin desteği ile bugün dinamik ve manevra kabiliyeti yüksek araçlara sahip. Bu bizim için gurur verici bir şey. Araçlarımız 24 saat halkımızın hizmetinde oldu ve olmaya devam edecek. Araç parkımızın zenginliği ve gücü yol çalışmalarımızın verimli geçmesini sağladı. İdaremizin ve personelimizin özverili çalışmaları sonucu yılsonu itibariyle yol standartlarımızda büyük konfora ulaşıldı? ifadelerini kullandı.

 Tır Parkı Proje ile ticarete tarihi kolaylık

 Komşu ülke İran´la ticaret noktasında büyük öneme sahip olan Doğubayazıt Gürbulak sınır kapısındaki uzun tır kuyrukları, Özel İdarenin yapımına başladığı ve devam ettiği ?Tır Parkı Projesi? ile tarih oluyor. Projenin birinci etap çalışması olan; sosyal tesis, otomasyon sistemi, çevre ihata duvarı, elektrik tesisi ve çevre aydınlatması çalışmaları tamamlandı. Projenin ikinci etap çalışmasını kapsayan tır parkı sahasının betonlanması ve drenaj yapım işleri ise sona yaklaştı. Projenin bitmesiyle birlikte numarataj sistemiyle sahaya girecek tırların hak ihlali olmadan işlemlerini gerçekleştirmesinin yolu açılacak. Şoförlerin sürekli araç başında olma durumunu ortadan kaldıracak proje iş ahlakına da büyük bir katkı sağlayacak. Kişisel ve sosyal ihtiyaçlarını tesislerde rahatlıkla karşılayacak olan şoförler büyük bir zahmetten kurtulacak.

 Tarım ve hayvancılığa ayrıcalıklı destek

 Yine tarım ve hayvancılık potansiyelini artırmak için finansmanını (Doğu Anadolu Projesi) DAP; uygulama işlerinin tamamını ise İdaremizin yaptığı 5 adet HİS göleti, 27 adet hayvan gölgeliği, 5 adet kapalı sistem sulama havuzu, 27 adet hayvan gölgeliği yapımının yanında 650 adet de sıvat dağıtımı gerçekleştirildi.

 Parke Üretim Tesisi ile köylerin çehresi değişecek

 Özel İdarenin büyük projelerinden bir tanesi de köy içlerini çamurdan ve tozdan temizlemek için Parke Üretim Tesisi kurmaya başlaması oldu. İnşaat yapımının sona gelindiği parke üretim tesisi 2017 iş sezonunda üretime başlayacak. Yaklaşık bin 500 metrekare alan üzerine kurulan tesis, günlük ortalama bin metrekare parke üretecek. Özel İdare´nin bütçesiyle yapılan parke üretim tesisi, otomatik seri üretim yaparak yılda yaklaşık 250 bin metrekare alana parke imalatı yapacak.

 Gençlik ve Aile Destek Merkezleri köylerimize donanım zenginliği katacak

 Özel İdare yine yine Ağrı Valiliği öncülüğünde köylere Gençlik ve Aile Destek Merkezleri kuruyor. Köylere donanım zenginliği katacak Aile Destek Merkezleri ile Gençlik Merkezleri büyük bir işlevi yerine getirmesi bekleniyor. 

 Organize sera bölgesinde kapsamlı bir çalışma ortaya koyduk

 Özel İdare yıl içinde Diyadin´de Jeotermal kaynaklı tarıma dayalı organize sanayi bölgesinde yeni domates seraları için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdü. Sera alanlarının genişletilmesi için 100 dönüm arazi üzerinde çalışmalarını yapan Özel İdare, bölgenin altyapı ve sera yolunu da asfalta kavuşturdu. Projeyle birlikte bölgede sadece ekonomik olarak değil, sosyo-kültürel ve çevresel açıdan da kalkındırma sağlanacak. Toprak kullanılmadan Hindistan cevizi ve ağaç kabuklarından oluşan kokobit ile üretilen Diyadin domateslerinin bölge için büyük bir zenginlik olduğunu ifade eden Genel Sekreter Erhan Tenekeci, ?Seralarımız için kurum olarak elimizden geleni yapıyoruz, yaparız. Ağrı için bulunmaz bir nimet olan seralar sadece şehrimizi değil, bölgeyi parlatacak bir proje. Bunun kıymetini bilip, bütün fırsatları değerlendirmeliyiz? şeklinde konuştu. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —