AĞRI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE PET/BT ÜNİTESİ KAZANDIRILIYOR

Haber: Mehmet Cemil Baydar

Güncel 11.06.2026 11:06:00 0
AĞRI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE PET/BT ÜNİTESİ KAZANDIRILIYOR

     Ağrı’da sağlık alanında önemli bir yatırım için çalışmalar hız kazandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Acu’nun öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde PET/BT başta olmak üzere ileri düzey tanı ve tedavi hizmetlerinin hayata geçirilmesi için proje hazırlık süreci başlatıldı.

 

     İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların daha modern, kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi amacıyla önemli adımlar atıldığı belirtildi. Özellikle il dışına yapılan hasta sevklerinin azaltılması hedefiyle yürütülen çalışmalarda, PET/BT gibi özellikli tanı ve tedavi birimlerinin Ağrı’ya kazandırılmasının planlandığı ifade edildi.

 

     Yer tespiti çalışmalarının tamamlandığı projeyle birlikte, birçok ileri düzey sağlık hizmetinin ilde sunulmasının önü açılacak. Böylece vatandaşların tanı ve tedavi süreçlerine daha hızlı erişmesi sağlanırken, il dışına sevk edilen hasta sayısının da önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.

 

     Sağlık yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte Ağrı’nın sağlık altyapısının daha da güçleneceği belirtilirken, proje kapsamında yürütülen çalışmaların vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha etkin şekilde yararlanmasına katkı sunacağı kaydedildi.

  • BIST 100

    17948,56%1,04
  • DOLAR

    47,20% 0,05
  • EURO

    53,90% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6277,41% 1,48
  • Ç. ALTIN

    10079,82% 2,57

Egazete


  • Çarşamba 31.5 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Perşembe 32 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 32.6 ° / 14.6 ° Güneşli

Ağrı

22.07.2026

  • İMSAK 03:05
  • GÜNEŞ 04:51
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:14
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:16