İlginizi Çekebilir
ışadamı Sait Çelik Soruyor:
Balık Gölünde Alabalık Neden Bitti?...
ışadamı Sait Çelik Soruyor:
Balık Gölünde Alabalık Neden Bitti?...
Haber: Hamza Salman
Balık Gölünde her geçen gün alabalıkların daha da azalması nedeniyle bazı çevreci vatandaşlar bunun nedenlerini araştırmaya başladılar. Aslen Tutak köylü olan iş adamı Sait Çelik Tarım Bakanlığına başvurarak Balık Gölünde meydana gelen bu olumsuzluğun nedenlerinin araştırılmasını istedi.
Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğüne başvuran NAZKA Mühendislik ve Müşavirlik şirketi sahibi Sait Çelik, geçmişte Balık Gölünden adeta alabalık fışkırdığını, şimdi ise gölde sadece yörede koğık ya da reşe olarak adlandırılan sazan balıkların çıktığını söyledi.
Edinilen bilgilere göre Taşlıçay Kaymakamlığı tarafından balık gölüne başka balıklar atıldığını ve bu balıkların göldeki alabalık neslini yok ettiğini de ifade eden Sait Çelik ? eğer böyle bilinçsizce bir iş yapılmışsa bu çok yanlıştır. Balık Gölü buradaki insanların ekmek teknesidir. Bu şekilde balık neslinin yok edilmesi hiçbir zaman mazur görülemez? dedi.
Öte yandan Balık Gölü çevresindeki bazı köylüler de Ağrı valiliğine ve ıl Tarım Müdürlüğüne başvurmaya hazırlanıyorlar. Önceleri Balık Gölünün kendileri için bir geçim kaynağı olduğunu söyleyen köylüler ? yaklaşık on yıldan bu yana alabalık yok. Bunun nedenleri hakkında çeşitli söylentiler var. Bunun araştırılmasını ve yanlış yapanların cezalandırılmasını istiyoruz? dediler.


-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,33% 0,20
-
GRAM ALTIN
6350,12% 1,67
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Egazete
- Cuma 5.8 ° / 1.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cumartesi 4.6 ° / 0 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.4 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Ağrı
27.03.2026
- İMSAK 04:29
- GÜNEŞ 05:54
- ÖĞLE 12:18
- İKİNDİ 15:48
- AKŞAM 18:33
- YATSI 19:52




