Anayasa Mahkemesi, İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım`dan sonra BDP`li diğer üç milletvekilinin haklarının da ihlal edildiğine karar verdi.
Anayasa Mahkemesi, tutuklu 3 milletvekiline daha tahliye yolu açacak bir karara daha imza attı.
BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ile Faysal Sarıyıldız ve Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş`ın haklarının ihlal edildiğine karar verildi.
İlk olarak CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında aynı kararı veren mahkeme, dün de BDP`li vekiller Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan`ın haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti.
Yapılan başvuru üzerine Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi bugün KCK davalarında tutuklu yargılanan Ayhan ve Yıldırım`ın tahliyesine karar verdi.
Şimdi, benzer şekilde yerel mahkemenin Selma Irmak, Faysal sarıyıldız ve Kemal Aktaş ile ilgili vereceği karar bekleniyor.
10850,24%0,96
40,68% 0,08
47,11% -0,09
4391,74% -0,08
7019,23% -0,26
Ağrı
04.08.2025