Tarih: 09.09.2024 12:23

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Okul öncesi eğitime başlayan ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül'de uyum eğitimi düzenlendi. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise bu haftada okula uyum için rehberlik çalışmaları yapıldı.

Bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi yenilikler hayata geçirilecek.

Geçen yıl başlatılan "ülke genelinde ortak sınav" uygulaması bu yıl daha kapsamlı şekilde uygulanacak. Geçen yıl 6 ve 9. sınıflarda Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde yapılan ortak sınavlar, bu yıl 7. ve 10. sınıflarda da uygulanacak.

Sınıf annesi uygulamasına bu yıl da izin verilmeyecek. Ayrıca veliler randevusuz şekilde okula gelemeyecek. Sınıflarda cep telefonu kullanımı yasağına devam edilecek.

İLK ARA TATİL 11-15 KASIM

Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024'te yapılacak.

Yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek. İkinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.

DOĞUBAYAZIT CENAHINDA İSE

Yeni Eğitim-Öğretim yılına başlayan öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Davut Şen ile birlikte Kaymakamı ziyaret etti. Doğubayazıty Kaymakamı Murat Ekinci, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını temenni edip, öğrencilerilere başarı diledi.

ÖTE YANDAN

İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut ŞEN, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

MESAJ AYNEN ŞÖYLEDİR

Değerli Öğrenciler, Kıymetli Öğretmenler ve Saygıdeğer Veliler,

Yeni bir eğitim öğretim yılına adım atmanın heyecanını ve mutluluğunu birlikte paylaşıyoruz. 2024-2025 Eğitim Öğretim yılına başlarken, hep birlikte güçlü bir başlangıç yapmanın ve başarılı bir yıl geçirmenin hedefiyle doluyuz.

Öğrencilerimiz, bu yıl da bilgiye olan açlığınızı, merakınızı ve öğrenme hevesinizi yüksek tutarak, kendinizi en iyi şekilde geliştirmenizi temenni ediyorum. Her birinizin potansiyelini ortaya çıkarabileceği, kendinizi ifade edebileceğiniz ve başarılı olabileceğiniz bir yıl olmasını diliyorum. Unutmayın, eğitim yolculuğunuzda en büyük destekçiniz öğretmenleriniz ve ailelerinizdir.

Sevgili öğretmenlerimiz, sizin özveriniz ve gayretiniz, öğrencilerimizin geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Her gün, onların hayal dünyalarını genişletirken, bilgiyle donanmalarını sağlamak için gösterdiğiniz çaba takdire şayandır. Bu yıl da eğitimdeki liderliğinizle, öğrencilerimizin en iyi şekilde gelişimini destekleyeceğinize olan inancımız tamdır.

Kıymetli velilerimiz, çocuklarınızın eğitim sürecindeki rolünüz, onların başarısında büyük bir etkendir. Onlara verdiğiniz destek, sevgi ve ilgi, başarılı bir eğitim yılı geçirmelerinde en önemli unsurdur. İş birliği ve dayanışma içinde, çocuklarımızın geleceğini birlikte şekillendireceğimiz bir yıl diliyorum.

Yeni eğitim öğretim yılı hepimiz için sağlık, mutluluk ve başarı getirsin. Hep birlikte, daha aydınlık yarınlara doğru güçlü adımlarla ilerleyelim.” Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —