Tarih: 12.01.2018 13:07

2019´DA AĞRI BÜTÜNŞEHİR OLACAK?

Facebook Twitter Linked-in

Hükümetin üzerinde çalıştığı yasa tasarısında ilçeler kalkıyor ve "Bütünşehir" geliyor. Pilot il Ağrı Seçildi.

 Peki bütünşehir nedir?...

Ak Parti yerel yönetimlerle ilgili büyük bir değişikliğe hazırlanıyor. Hükümetin üzerinde çalıştığı ?bütünşehirler? yasasına göre 30 büyükşehir dışındaki tüm iller ?bütünşehir? olacak.
Peki Bütünşehir Nedir?- Tasarıya göre büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise  ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek.

İLK OLARAK AĞRI BÜTÜNŞEHİR OLACAK

Bütünşehir düzenlemesi ilk önce pilot şehir olarak seçilen Ağrı´da uygulamaya sokulacak. Düzenleme Meclis´ten geçerse 2019´da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak.

BÜTÜNŞEHİR YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK

Şu anda bütün şehir yönetimlerinin nasıl olacağı, çalışmaların nasıl yapılacağı konusunda görüşmeelr devam etmekte olup bütünşehir kavramının 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerden sonra tüm Türkiye geneli uygulanmaya başlaması beklenmektedir.

Tabi şu anda bütün şehir düzenleme aşamasında yani düzenlemeler tamamlandıktan sonra ilgili konu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna aktarılacaktır. Buradan da eğer onay verilirse bakanlar kurulunun toplanması ya da toplanmadan bütün şehir yasasının onaylanması beklenmektedir. Tabi bütün şehir onaylansa dahi 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerden sonra uygulanmaya başlaması beklenmektedir. 

BÜTÜNŞEHİR OLACAK İLLER

Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —