Hüseyin DEMİR
Guinness Rekorlar Kitabı´na göre, dünyanın en hileli seçimi 1927 yılında Liberya´da gerçekleşti. Bu bir başkanlık seçimiydi ve Liberya Devlet Başkanı Charles D.B. King bu seçimde, rakibi Thomas J. Faulkner´ı yaklaşık 231.000 oy farkla geçerek üçüncü kez başkanlık koltuğuna oturmayı başarmıştı. Resmi seçim sonuçlarına bakılırsa King yaklaşık 240.000, Faulkner ise 9.000 civarında bir oy almıştı.
Ne var ki Guinnes Rekorlar Kitabı resmi hakemlerinin 1927 Liberya başkanlık seçimini dünyanın en hileli seçimi ilan etmesinin nedeni iki rakip arasındaki bu büyük fark değildir. Asıl neden, o tarihte Liberya´da, anayasaya göre, resmen oy kullanma hakkına sahip olan yalnızca 15.000 seçmenin bulunuyor olmasıydı. Yani King, 15 bin seçmenden 240 bininin oyunu almayı sağlayacak olağanüstü bir ?kampanya? yürütmüştü!.
Seçmenin yüzde yüzüne yakınının oyunu alarak ?seçilen? devlet başkanlarını hepimiz gördük, yaşadık ama toplam seçmen sayısının 16 katı kadar oy alabilmek gerçekten özel bir ?başarı?.
Elin oğlu yapıyor!
Elin oğlu daha çok şey yapıyor?
Estonya´da robot hakimler göreve başlıyor. Yeni düzenleme ile yapay zeka hakimler davaları inceleyerek direkt olarak karar verecek.
Bir haber gördüm YSK ya robot hakimler baksın!
Elin robotu bizim bu itirazlarımızdan anlar mı? ki!
Şimdi 8 gün geçti seçimin üstünden birileri diyor mazbatamızı verin diye kıyameti koparıyor, birileri de yargı sürecini bekleyin ..
Hırsızlık var...
Usulsüzlük var...
Tutanaklarda hatalar yapılmış...
Geçersiz oylar yeniden sayılmalı...
Başkaları bizimde aynı sıkıntılarımız var... başvurularımız neden kabul görmüyor? Başımız kel de değil...vb....
Felluce´de aynı itiraz ve gerekçe ile başvuru kabul edildi...bizde de kabul edilmeli...
Bunlara birde yok efendim 6 ay oturma zorunluluğu var..Bu muhtar adayının 2 günü eksik...iptal edilmeli...hakkımız yeniyor...
Hiç sorma 10 ilçenin 7´sini aldık ?.Büyükşehir de başkası önde çıktı.. Akla mantığa aykırı...ey Yasin- Sinan ?Kadir?
Hiç bakmayın anlamaz bu robot hakim bizden arkadaş!.
Başlarız bizden yana karar çıkmadığında.. Vay efendim.
Bu robot hakimin programlayıcısı fetöcü...
Elektrikler gitti oylarımız o arada sayılmadı....
Hükümet ayarlamış...bu robotu ,verdiğimiz oyu kendine yazıyor....
Bu robotun içine kedi girmiş...
Bu robot Kemalist...
Bu robot darbeci...
Akla ziyan itirazlar her zaman olduğu gibi devam eder.
Bize ne robot hakim gerekli, ne de Alt itiraz merciinin yanlış bulduğunu, üstün itiraz merciinin doğru bulması...
Bize gereken adaletli bir sistem...
Adalete saygı duyan ve güvenen bir toplum...
Rakibinin hakkını savunan Adaletli Ahlaklı feraset sahibi siyasetçiler
Doğru haber aktaran medya.
İtiraz etmek ,yanlışlıkların düzeltilmesini istemek her insanın en tabi hakkıdır. Kanunun seçime giren tüm siyasi partilere verdiği itiraz hakkını kullanmak, seçmenin oyunun doğru adrese gitmesine vesile olmak, Adalete destek olmak herkesin vazifesidir.
Yazımın başında bahsetmiştim en hileli seçimden ama unutmayınız ki oy çalmanın veya yanlış partilere yazılmasına vesile olmanın oyun rakamı ile ilgisi yoktur, 1 oy bile çalınmış ise orda bir hırsızlık, usulsüzlük vardır ve bunun düzeltilmesi gerekmektedir. Bizim yapacağımız düzgün bir sistem ile her kesimin oyunun doğru adrese gitmesini sağlamaktır. Bunun için gayret ve çalışmalarınızda her zaman yanınızdayım.
Hayırlı günler dilerim.
Not: Tapuda 65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporu talep ediliyor. Artık başka işler içindeistenmeli..
Özellikle
Seçilmek için de olsun?
Hüseyin DEMİR
Araştırmacı-Yazar