Hayvanlarını otlatmak için ilkbaharda sürüleriyle Erzurum'a giderek yaz boyunca bölgedeki verimli ve serin yaylalarda konaklayan Sezgin ailesi, havanın soğumasıyla dönüş yolculuğuna başladı.

Kışı Mardin'de geçirmek üzere sürüleriyle yola koyulan aile, zorlu coğrafyada 40 günlük yolculuğun ardından ulaştıkları Ovada hayvanlarını otlatıyor.

Göçerlerden Ekrem Sezgin, 40 yaşında olduğunu ve çocukluğundan bu yana ailesiyle hayvancılık yaptığını söyledi.

Ağrı'nın En Meşhur Tatlısı Hangisidir?
Ağrı'nın En Meşhur Tatlısı Hangisidir?
İçeriği Görüntüle

İlkbaharda Erzurum'a gittiklerini anlatan Sezgin, " Bu yolculuğumuz 3 ay sürer. 1200 koyunumuz var. Hayvanın karnı nerede doyduysa gece orada kalıyoruz." dedi.

22 yaşındaki Rıdvan Sezgin ise "Zor da olsa işimizi severek yapıyoruz. 40 gündür yoldayız. Koyunlarımıza bakıyoruz. Yıllardır besicilik yapıyoruz, alışmışız, seviyoruz. Küçükbaş hayvanlarımızla yolculuk yapıyoruz." diye konuştu.(aa)

 

Muhabir: HABER MERKEZİ