Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Sınır Kapısı'nda devam eden altyapı ve inşaat çalışmaları nedeniyle TIR giriş ve çıkışlarına ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.

Doğubeyazıt Kaymakamlığı, Gürbulak Gümrük Sahası'nda yürütülen çalışmalar kapsamında TIR trafiğinin ekim ayı sonuna kadar kontrollü şekilde sağlanacağını bildirdi.

Ağrı Dağı manzaralı tarihi köprü çöplerin arasında kaldı
Ağrı Dağı manzaralı tarihi köprü çöplerin arasında kaldı
İçeriği Görüntüle

Asfaltlama ve X-Ray binası çalışmaları sürüyor

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Gürbulak Gümrük Sahası'nın ihracat (çıkış) bölümünde asfaltlama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

İthalat (giriş) bölümünde ise X-Ray binası inşaatının sürdüğü ifade edildi.

Her iki bölümde yürütülen çalışmalar nedeniyle TIR giriş ve çıkış işlemlerinin 31 Ekim 2026 tarihine kadar kontrollü şekilde gerçekleştirileceği duyuruldu.

TIR geçişleri durdurulmayacak

Kaymakamlık, çalışmaların TIR giriş ve çıkışlarına engel oluşturmadığını vurguladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gürbulak Gümrük Sahası’nın ihracat (çıkış) bölümünde yürütülen asfaltlama çalışmaları ile ithalat (giriş) bölümünde devam eden X-Ray binası inşaatı nedeniyle TIR giriş-çıkış işlemleri Ekim ayı sonuna kadar kontrollü şekilde gerçekleştirilecektir.”

Firma şoförlerine uyarı

Doğubeyazıt Kaymakamlığı, gümrük sahasını kullanacak firma şoförlerine de çağrıda bulundu.

Açıklamada, “TIR giriş ve çıkışlarına engel bir durum bulunmamakla birlikte, belirtilen süre boyunca sahaya giriş-çıkış yapacak ilgili firma şoförlerinin gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur.” denildi.

Muhabir: ADEM SÖKMEN