Doğubayazıt'ta hastane krizi : Ölümü mü bekleyelim?
Doğubayazıt'ta hastane krizi : Ölümü mü bekleyelim?
İçeriği Görüntüle

Doğubayazıt’ta Ahilik Haftası, ilçede ilk kez düzenlenen programla kutlandı. Esnaf ve sanatkârların sorunlarının yanı sıra meslek ahlakı, dürüstlük, dayanışma ve usta-çırak geleneğinin ele alındığı programa Kaymakam Mustafa Ayvat, Belediye Başkanı Kenan Alkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Güney Erdoğan, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Alkan ve Ağrı’dan gelen oda başkanları ve misafirler de katıldı.

Doğubayazıt'ta Ahilik Haftası Ilk Defa Kutlandı (3)

Doğubayazıt’ta Ahilik Haftası dolayısıyla ilk kez kutlama programı düzenlendi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Güney Erdoğan tarafından organize edilen programa Doğubayazıt Kaymakamı Mustafa Ayvat, Belediye Başkanı Kenan Alkan, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Alkan, Ağrı’dan gelen oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı. Programda Ahilik kültürünün temelini oluşturan meslek ahlakı, dürüstlük, çalışkanlık ve dayanışmanın yanı sıra Doğubayazıt esnafının güncel sorunları da gündeme geldi.

Esnafın sorunları ve Doğubayazıt’ın gündemi konuşuldu

Programda konuşan Kaymakam Mustafa Ayvat, Ahilik Haftası’nın esnafla bir araya gelmek ve sorunları yerinde dinlemek açısından önemli olduğunu belirtti. Ayvat, vatandaşların ve esnafın sorunlarını doğrudan yerinde dinlemenin idarecilerin sorumluluklarından biri olduğunu ifade ederek Kaymakamlık makamının vatandaşlara her zaman açık olduğunu söyledi.

Ayvat, önümüzdeki süreçte şehir merkezindeki sorunlara daha fazla odaklanacaklarını belirtirken, kendilerine iletilen konular arasında şehir merkezindeki trafik yoğunluğu ve Saray yolu üzerindeki trafik sorununun da bulunduğunu dile getirdi. Doğubayazıt halkına hak ettiği kamu hizmetini sunmak için gerekli çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Doğubayazıt'ta Ahilik Haftası Ilk Defa Kutlandı (2)

Ahilik geleneği gelecek kuşaklara aktarılacak

Etkinliğin organizasyonunu gerçekleştiren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Güney Erdoğan, Ahilik kültürünün temelinde dürüstlük, çalışkanlık, dayanışma ve meslek ahlakının bulunduğuna dikkat çekti. Erdoğan, esnafın mesleğini hakkıyla yapan ve ahlaki değerlere bağlı kişiler olarak yetişmesinin önemini vurguladı.

Programda Şoförler Odası Başkanı İbrahim Alkan ve Ağrı’dan gelen oda başkanları da esnaf ve sanatkârların gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Doğubayazıt esnafının ekonomik durumu, ilçedeki ticari hareketlilik ve gümrük kapısındaki sorunların esnafa etkisi de gündeme gelen başlıklar arasında yer aldı.

Muhabir: Adem sökmen - Naime Olcay Baran