26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla Doğubayazıt Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.  

Etkinliklerde Neler Yapıldı?  

- İlçe meydanında kurulan stantlarda vatandaşlara “*Bağımlı Olma, Özgür Ol*” mesajı içeren broşürler dağıtıldı.  

- Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle bilgilendirme masaları oluşturularak bağımlılıkla mücadele konusunda danışmanlık hizmeti verildi.  

- “*Madde Bağımlılığı*” konulu seminerler düzenlendi.  

- Toplumsal bilinçlendirme ve bağımlı bireylerin topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalar paylaşıldı.  

Katılımcılar ve Vurgulanan Mesajlar ise şöyle;  

AĞRI’DA HALK SAĞLIĞI İÇİN KASAP VE ŞARKÜTERİLERE SIKI DENETİM
AĞRI’DA HALK SAĞLIĞI İÇİN KASAP VE ŞARKÜTERİLERE SIKI DENETİM
İçeriği Görüntüle

Etkinliklere kamu kurum temsilcileri, güvenlik görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. “Topluma Güven, Bireye Umut” ilkesinin öne çıkarıldığı etkinliklerde, bağımlılıkla mücadelenin yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorumluluk olduğu vurgulandı.  

Uyuşturucuyla mücadelede farkındalığın artırılması ve toplumun her kesiminin desteğinin önemine dikkat çekilen etkinlikler, katılımcıların olumlu geri dönüşleriyle sona erdi.  

Muhabir: Naime Olcay Baran