Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dikkat çeken görev değişiklikleri yaşandı. Bismil Kaymakamı Recep Hasar, Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Yaşar ve Bismil Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Fatih Demirtaş’ın görevlerinden alındığı bildirildi.
Görev değişiklikleri, Bismil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda (SYDV) yürütülen usulsüzlük soruşturmasının ardından gündeme geldi.

SYDV soruşturmasında iki tutuklama
Yerel basında yer alan bilgilere göre, ihtiyaç sahiplerine dağıtılması amacıyla gönderilen patateslerle ilgili usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında SYDV Müdürü M.İ.’nin de aralarında bulunduğu iki kişi tutuklandı.
Soruşturmanın ardından ilçenin mülki ve adli yönetiminde görev yapan üç isme ilişkin görev değişikliklerinin yaşanması dikkat çekti.
Üç isim görevden alındı
Edinilen bilgilere göre Bismil Kaymakamı Recep Hasar’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Yaşar ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Fatih Demirtaş görevlerinden alındı.
Hasar, Temmuz 2024’te Bismil Kaymakamlığı görevine başlamış, Haziran 2026’da yayımlanan kararname kapsamında görev süresinin bir yıl daha uzatıldığı bildirilmişti.
Görev değişikliklerinin SYDV’de yürütülen soruşturmayla doğrudan bağlantısına ilişkin ise şu ana kadar resmi makamlarca ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.





