Doğubayazıt’ın gözde yerlerinden biri olan Sağlık Suyu Köyü sakinleri, son zamanlarda köylerine piknik yapmaya gelen vatandaşların geride bıraktığı çevre kirliliğine karşı sert tepki gösterdi.
Hafta sonları ve tatil günlerinde doğayla baş başa kalmak ve piknik yapmak amacıyla köylerini ziyaret eden hemşehrilerinin çevreye karşı duyarsızlığından dert yanan köy halkı, kontrolsüz atılan çöplerin doğaya ve yaşam alanlarına büyük zarar verdiğini belirtti.
“Çöplerini Bırakıp Gidiyorlar”
Konuyla ilgili ortak bir açıklamada bulunan Sağlık Suyu Köyü sakinleri, köye gelen ziyaretçilerin büyük çoğunluğunun çöplerini toplamadan bölgeden ayrıldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Köyümüze piknik yapmaya gelen çoğu hemşehrimiz, ne yazık ki çöplerini burada bırakarak çevreye ve doğaya büyük zarar veriyor. Bizler köyümüzün temiz kalmasını, doğamızın korunmasını istiyoruz. Ancak karşılaştığımız bu manzara bizleri derinden üzüyor ve tepkimize yol açıyor.”
“Son Çare Yasaklama Olacak”
Gerekli duyarlılığın gösterilmemesi halinde radikal kararlar almak zorunda kalacaklarını belirten köy sakinleri, uyarılara uyulmadığı takdirde köy sınırları içerisinde piknik yapılmasını tamamen yasaklayacaklarını ifade etti. Köylüler, tüm vatandaşları çevreye karşı daha sorumlu olmaya ve piknik sonrası çöplerini toplayarak doğayı korumaya davet etti.