Doğubayazıt, güne korkutan bir yangın haberiyle uyandı. İlçenin İshakpaşa Mahallesi, Hacı Medet Camii civarında bulunan bir binanın üst katlarında çıkan yangın, paniğe yol açtı.
Edinilen bilgilere göre, Hacı Medet Camii yakınlarındaki apartmanın 7. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen ve tüm daireyi saran alevleri gören çevredeki vatandaşlar, durumu hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.
Olay yerine hızla intikal eden Doğubayazıt Belediyesi İfaiye ekipleri, yandaki dairelere sıçramaması için yoğun çaba sarf ettiği yangına müdahale etti. Ekiplerin yoğun uğraşları sonucu alevler kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yangının şiddeti nedeniyle 7. kattaki daire tamamen yanarak adeta küle döndü ve kullanılamaz hale geldi.
Yangın esnasında mahallede büyük bir korku ve panik yaşanırken, alınan ilk bilgilere göre olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmaması tek teselli kaynağı oldu.
Polis ve itfaiye ekipleri, apartman dairesini küle çeviren yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla geniş çaplı bir inceleme başlattı.
Your browser doesn't support HTML5 video.