Doğubayazıt'ta bugün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli sağanak yağış ve dolu, ilçede hayatı adeta felç etti. Yaklaşık yarım saat boyunca aralıksız yağan ve fındık büyüklüğündeki doluyla karışık sağanak yağmur, cadde ve sokakları kısa sürede göle çevirirken, ilçenin en yoğun ticaret merkezlerinden biri olan Büyük Pasaj sular altında kaldı.
Aniden bastıran yağışla birlikte rögarların taşması sonucu cadde üzerinde biriken sular, hızla Büyük Pasaj'ın zemin katınını doldurdu. Pasaj girişindeki su seviyesi kısa sürede yükselirken, içerideki onlarca dükkan sular altında kaldı. Tekstil, elektronik ve hediyelik eşya satışı yapan esnaflar, mallarını sudan kurtarmak için yoğun bir çaba sarf etti.
Belediye ekiplerine haber verilmesine rağmen suyun hızla ilerlemesi üzerine pasaj esnafı, kendi imkânlarıyla temizlik çalışması başlattı. Fırça, kova ve çekpaslarla dükkanlarına giren suları tahliye etmeye çalışan esnaflar, her şiddetli yağmurda aynı çileyi çektiklerini belirterek duruma tepki gösterdi. Maddi zararın büyük olduğu belirtilen pasajda, su tahliye ve temizlik çalışmaları devam ediyor.
Olay yerinde gazetemize konuşan pasaj esnafları, "Aniden gökyüzü karardı ve önce dolu arkasından sicim gibi yağmur başladı. Altyapı yetersiz olduğu için caddenin tüm suyu pasaja yöneldi. Mallarımızın birçoğu ıslandı ve kullanılmaz hale geldi. Yetkililerin buranın altyapı sorununa kalıcı bir çözüm bulmasını istiyoruz" diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.
İlçe genelinde yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte binalarda ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.
Your browser doesn't support HTML5 video.